Οριστικό: Στην Mercedes από το 2022 ο Russell

2.468 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2021)

Πολυετές συμβόλαιο με την Mercedes-AMG F1 υπέγραψε ο George Russell, ο οποίος από τη σεζόν του 2022 θα είναι ο νέος teammate του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που ο Valtteri Bottas υπέγραψε και ανακοινώθηκε από την Alfa Romeo και στη Mercedes δεν άργησαν να ανακοινώσουν τον αντικαταστάτη του, επιλέγοντας τον George Russell για να πάρει τη θέση δίπλα στον Lewis Hamilton. Όπως ανακοινώθηκε ο 23χρονος ταλαντούχος οδηγός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο φυσικά έχει ισχύ από τη σεζόν του 2022 και έπειτα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Οι πρώτες δηλώσεις του 23χρονου μετά την συμφωνία 
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο Russell τόνισε: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα προσωπικά και επαγγελματικά, αλλά και μια μέρα ανάμεικτων συναισθημάτων. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι στην Mercedes το επόμενο έτος, το οποίο είναι ένα τεράστιο βήμα καριέρας, αλλά σημαίνει επίσης ότι θα αποχαιρετήσω τους συμπαίκτες και τους φίλους μου στην Williams. Ήταν τιμή μου να εκπροσωπώ το όνομα της Williams στη F1. Κοιτάζοντας μπροστά για την επόμενη σεζόν, είναι μια τεράστια ευκαιρία και θέλω να την αρπάξω και με τα δύο χέρια. Αλλά δεν έχω αυταπάτες ως προς το μέγεθος της πρόκλησης. Θα είναι δύσκολα και έχω ακόμα πολλά να μάθω.
 
Για αυτό επέλεξε τον Russell η Mercedes
Σχετικά με την απόφασή του να πάρει τον Russell για το 2022, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε: «Αυτή δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία ή μια απλή απόφαση για εμάς. Ο Valtteri έχει κάνει φανταστική δουλειά τις τελευταίες πέντε σεζόν και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επιτυχία μας και στην ανάπτυξή μας. Μαζί με τον Lewis, έχει δημιουργήσει μια σχέση αναφοράς μεταξύ δύο συμπαικτών στο άθλημα, και αυτό ήταν ένα πολύτιμο όπλο στις μάχες του πρωταθλήματος και μας ώθησε σε μία άνευ προηγουμένου επιτυχία.
 
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιβεβαιώνουμε ότι ο George θα έχει την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να γίνει μέλος της Mercedes. Ήταν νικητής σε κάθε κατηγορία αγώνων και οι τρεις τελευταίες σεζόν με την Williams μας έδωσαν μια γεύση για το τι θα μπορούσε να του επιφυλάσσει το μέλλον στην F1. Τώρα, έχουμε μπροστά μας την πρόκληση να τον βοηθήσουμε να συνεχίσει να μαθαίνει στο περιβάλλον μας και στο πλευρό του Lewis, του μεγαλύτερου οδηγού της F1 όλων των εποχών. Είμαι πεπεισμένος ότι καθώς η σχέση τους μεγαλώνει, θα σχηματίσουν μια ισχυρή ομάδα που θα βοηθήσει τη Mercedes εντός και εκτός πίστας τα επόμενα χρόνια».

Ενδιαφέρον το νέο δίδυμο της Mercedes!
Πολυετές συμβόλαιο με την Mercedes-AMG F1 υπέγραψε ο George Russell, ο οποίος από τη σεζόν του 2022 θα είναι ο νέος teammate του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton.
Θεωρείς πως ο Russell θα καταφέρει να κάνει το βήμα μπροστά στη Mercedes;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
skoda