4 φωτογραφίες »

Παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας για την Mustang Mach-E

10.150 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2021)

H Mustang Mach-E κατάφερε να διανύσει απόσταση 1.351 χιλιομέτρων και να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες αυτονομίας από ηλεκτρικό αυτοκίνητο πέτυχε η Ford Mustang Μach-E καθώς κατάφερε να κινηθεί για 1.351 χιλιόμετρα, κάνοντας μόνο δύο στάσεις για να φορτιστεί, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών.


Η Mustang Mach-E στην μία άκρη της Μεγάλης Βρετανίας στο Land's End.

Η Mustang Mach-E στην μία άκρη της Μεγάλης Βρετανίας στο Land's End.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η προσπάθεια για την επίτευξη του ρεκόρ ξεκίνησε στις 3 Ιουλίου με τρεις διαφορετικούς οδηγούς Paul Clifton, Fergal McGrath και Kevin Brooker, οι οποίοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή από το χωριό John o' Groats που βρίσκεται στην «πινέζα» της βόρειας Σκωτίας μέχρι το σημείο Land's End, διασχίζοντας στην ουσία ολόκληρη την Μεγάλη Βρετανία, μέσα σε 27 ώρες με μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χλμ./ώρα. Έγιναν συνολικά δύο στάσεις στο Lancashire και το Devon, όπου η Μustang Mach-E μπήκε στην πρίζα για 45 λεπτά συνολικά.

«Αυτό το ρεκόρ αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον βιώσιμα για όλους. Όχι μόνο για τα μικρά αστικά ταξίδια στην δουλειά ή για ψώνια ή ως δεύτερο αυτοκίνητο, αλλά και για πραγματική χρήση σε μακρινές διαδρομές. Η αυτονομία και η αποδοτικότητα της Ford Mustang Mach-E την καθιστούν ως ένα καθημερινό αυτοκίνητο» δήλωσε η ομάδα που πέτυχε το ρεκόρ.

Η Mustang Mach-E που χρησιμοποιήθηκε αφορούσε την έκδοση Extended Range με την μπαταρία των 88 kWh, με την κίνηση να στέλνεται αποκλειστικά τους πίσω τροχούς. Οδηγώντας συνετά, η αυτονομία του αυτοκινήτου έφτασε πάνω από τα 800 χιλιόμετρα, συντρίβοντας την εκτίμηση των 610 χιλιομέτρων των δοκιμών βάσει του WLTP.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 test electric
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel