2 φωτογραφίες »

Παρούσα και στη νέα εποχή του WRC η Ford

1.985 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2021)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από το 2022 θα περάσει σε νέα εποχή, καθώς τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν θα εξοπλίζονται με υβριδικά κινητήρια σύνολα και η Ford δεν άργησε να δεσμευτεί πως θα δώσει το παρών και στη νέα εποχή του WRC.


Η Ford, όπως επίσημα γνωστοποίησε, δεσμεύτηκε για τη μελλοντική της παρουσία στους αγώνες Ράλλυ δίνοντας το «παρών» στη νέα, υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος από το 2022 έως το 2024. Όπως μάλιστα τόνισε η μάρκα, η νέα αυτή δέσμευση ενισχύει περαιτέρω τη σχέση της με την M-Sport, μία συνεργασία που έχει αποδώσει σημαντικές επιτυχίες για περισσότερες από δύο δεκαετίες.
 
Ενώνοντας τις δυνάμεις τους το 1997, η M-Sport και η Ford έχουν κατακτήσει 7 πρωταθλήματα στο WRC, 61 νίκες, 262 βάθρα, αλλά και περισσότερους από 1.500 πρώτους χρόνους σε ειδικές διαδρομές – γεγονός που καθιστά τη συνεργασία τους ως μία από τις πλέον επιτυχημένες στο σπορ, χάρη και στο εντυπωσιακό ρεκόρ για τη συνεχόμενη κατάκτηση βαθμών που συνολικά φτάνουν σήμερα τους 258.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η δέσμευση της Ford στη νέα, υβριδική εποχή διασφαλίζει επίσης τη συνέχιση της παρουσίας της M-Sport στο κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων ράλι, γεγονός που με τη σειρά του εξασφαλίζει θέσεις εργασίας αλλά και την ενίσχυση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών  στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ομάδας στο DovenbyHall.
 
Σε δηλώσεις του ο παγκόσμιος διευθυντής, της Ford Performance, Mark Rushbrook ανέφερε πως: «Η μετάβαση του WRC από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην υβριδική τεχνολογία έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τη Ford. Η εταιρεία κινείται γρήγορα προς ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον, αναπτύσσοντας τεχνολογίες υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων για τα νεότερα επιβατικά και επαγγελματικά οχήματά της σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχοντας με ένα υβριδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally 1 την επόμενη σεζόν θα μας επιτρέψει να δοκιμάσουμε και να αναδείξουμε αυτήν την τεχνολογία στο WRC και φυσικά ανυπομονούμε να σας δείξουμε τι μπορεί να κάνει!».
 

peugeot
citroen