Νέο Toyota Land Cruiser: Έρχεται Ευρώπη σε diesel & mild hybrid
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Toyota Land Cruiser: Έρχεται Ευρώπη σε diesel & mild hybrid

19.462 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2023)

Το νέο Toyota Land Cruiser, η ναυαρχίδα των SUV της ιαπωνικής μάρκας, έκανε επίσημη πρεμιέρα συνδυάζοντας το θρυλικό DNA του Land Cruiser με νέες τεχνολογίες. Με turbo diesel κινητήρα 204 ίππων αρχικά και αργότερα με σύστηνα 48-Volt mild hybrid.

Παρουσίαση: Νέο Toyota Land Cruiser (2024)

Το Land Cruiser γεννήθηκε πριν από 72 χρόνια ως «Toyota BJ», την 1η Αυγούστου 1951. Λίγο αργότερα έδειξε τη δύναμη και τις δυνατότητές του, όντας το πρώτο όχημα που ανέβηκε με επιτυχία στον έκτο σταθμό στις πλαγιές του όρους Fuji. Σήμερα, στη νέα, όγδοη του γενιά, το Land Cruiser γυρίζει σελίδα τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 11 εκατομμύρια πωλήσεις σε παραπάνω από 170 χώρες.

Αρχικά το νέο Land Cruiser βασίζεται στην GA-F πλατφόρμα της Toyota, όπως και το Lexus GX, με το ιαπωνικό στρατόπεδο να υποστηρίζει πως το πλαίσιο είναι 50% πιο άκαμπτο, ενώ το σύνολο του αμαξώματος υπολογίζεται να έχει 30 περισσότερη ακαμψία. Από πλευράς διαστάσεων, το Land Cruiser έχει μήκος 4.920 χλστ., πλάτος 1.980 χλστ. και ύψος 1.870 χλστ., ενώ το μεταξόνιο μετράται στα 2.850 χλστ..

Αισθητικά, το νέο Land Cruiser έχει στοιχεία από τη ρετρό εμφάνιση των προγόνων του και συγκεκριμένα του Land Cruiser FJ62 της δεκαετίας του 1980 με τους σχεδιαστές να επιλέγουν μια τετραγωνισμένη λογική με κοντούς προβόλους, που βοηθούν στο off-roading. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι ορθογώνιας σχεδίασης προβολείς με τα τρία φωτιστικά σώματα στο εσωτερικό τους και η τετράγωνη μάσκα όπου η ονομασία «Toyota» παίρνει τη θέση του εμβλήματος της μάρκας. Το μακρύ καπό διατρέχεται από δύο νευρώσεις, ως οπτική συνέχεια των φαναριών, ενώ στο πλάι παρατηρούμε τους μυώδεις θόλους που εκτείνονται προς τα έξω, καθώς επίσης και το χαρακτηριστικό σκαλοπάτι χαμηλά για την επι/αποβίβαση. Επιπλέον, βλέπουμε μεγάλες γυάλινες επιφάνειες στο πλάι, ενώ από τις πίσω πόρτες και έπειτα μικραίνουν ελάχιστα με ένα μικρό «σκαλοπάτι». Η τετραγωνισμένη λογική διατηρείται και στο πίσω μέρος του ογκώδους SUV, το οποίο χαρακτηρίζεται από εξίσου μεγάλο τζάμι στην πόρτα του χώρου αποσκευών και από τα LED φωτιστικά σώματα με τα γεωμετρικά μοτίβα σε οριζόντια προσέγγιση. Σημειώστε πως τα πλαστικά και γενικότερα τα μέρη του αμαξώματος έχουν κατασκευαστεί και συναρμολογηθεί με τρόπο τέτοιο, ώστε να μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα σε περίπτωση ζημιάς.


Παρουσίαση: Νέο Toyota Land Cruiser (2024)

Παρουσίαση: Νέο Toyota Land Cruiser (2024)

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
OPEL