T-Cross, το νέο μικρό crossover της VW!

H γκάμα των κινητήρων του T-Cross αποτελείται από τρεις επιλογές στην βενζίνη έως 150 ίππους και μια στο diesel 95 ίππων.

Το εσωτερικό του T-Cross δανείζεται από το Polo το πλήρες ψηφιακό συγκρότημα οργάνων, με τον πίνακα οργάνων και την οθόνη infotainment.

Τα συρόμενα πίσω καθίσματα, ανάλογα τη θέση τους, διαμορφώνουν χώρο αποσκευών από 385 έως και 455 λτ..

Παρουσίαση: Νέο VW T-Cross

17.899 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2018)

T-Cross, το νέο μικρό crossover της VW! Η Volkswagen διευρύνει τη γκάμα των SUV μοντέλων της με την προσθήκη του ολοκαίνουργιου μικρού T-Cross που έχει προηγμένο τεχνολογικό προφίλ και κινητήρες από 1,0 λτ. με ισχύ έως και 150 άλογα.

Το σίριαλ που αφορούσε στη σταδιακή αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας πρότασης της Volkswagen στα μικρά SUV είχε αρκετά επεισόδια, με την αυλαία τελικώς να πέφτει με τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου T-Cross από τη γερμανική φίρμα. Το μοντέλο είχε βαφτιστεί εδώ και καιρό ως η crossover εκδοχή του Polo, κυρίως λόγω της συνάφειας του μεγέθους των δύο μοντέλων της γερμανικής μάρκας ωστόσο, αποδεικνύεται πως πέραν του μεγέθους σχεδιαστικά τα δύο μοντέλα διαφέρουν πολύ. 

Στο πεδίο των διαστάσεων, το νέο VW T-Cross, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 (σ.σ. ίδιο πάτωμα με το SEAT Arona από το οποίο όμως είναι ελαφρώς ψηλότερο), έχει μήκος 4,11 μέτρα, με τον χώρο αποσκευών να υπολογίζεται στα 385 λίτρα (455 λτ. με τα συρόμενα καθίσματα στην πιο μπροστά θέση) και το μεταξόνιο να ορίζεται στα 2,56 μέτρα.

Με στοιχεία από την ναυαρχίδα των SUV, το Touareg
Αισθητικά, το νέο VW T-Cross υιοθετεί την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας παίρνοντας ως δάνειο πολλά στοιχεία από τον κατά πολύ μεγαλύτερο αδελφό του, Touareg. Στον πρόβολο ξεχωρίζουν ο νέος προφυλακτήρας και τα φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED, όπως επίσης και η γρίλια με τα οριζόντια πτερύγια στο κέντρο της οποίας εδρεύει το έμβλημα της μάρκας. Επίσης, παρατηρεί κανείς τους προβολείς ομίχλης που πλαισιώνονται από νίκελ δαχτυλίδια και ενώνονται μέσω μιας φάσας μαύρου πλαστικού που παίζει και το ρόλο αεραγωγού. Στο πλάι το T-Cross έχει μια έντονη νεύρωση στο άνω μέρος των θυρών, που παραπέμπει στο μεγαλύτερο Tiguan, και καταλήγει στο πίσω μέρος που ξεχωρίζουν τα καινούργια φωτιστικά σώματα με τα οριζόντια και κάθετα στοιχεία, που ενώνονται μεταξύ του μέσω μιας φάσας που διέπει το πλάτος του αμαξώματος, μαζί με το λογότυπο «T-Cross» στο κάτω μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών και τον νέο προφυλακτήρα.

Με άρωμα από Polo σε εσωτερικό και συστήματα ασφάλειας 
Μπαίνοντας στην καμπίνα του νέου T-Cross, το εσωτερικό ομολογουμένως αντλεί έμπνευση από εκείνο του Polo, από το οποίο δανείζεται στην ουσία το πλήρες ψηφιακό συγκρότημα οργάνων (πίνακας οργάνων και οθόνη infotainment) σε παρόμοια διάταξη. Από εκεί και πέρα οι προβολείς πέφτουν στο νέο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, ενώ ίδια με του Polo μοιάζουν και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού που εδρεύουν χαμηλότερα στο κέντρο του ταμπλό κάτω από τους δύο κεντρικούς αεραγωγούς. Τα βλέμματα πέφτουν επίσης και στην διακοσμητική φάσα στο ταμπλό με σχέδια σε πολυγωνικό μοτίβο που θυμίζουν λίγο-πολύ ιστό αράχνης.

Εκτός των τεχνολογιών που εστιάζουν στην ενημέρωση και ψυχαγωγία του οδηγού και των επιβατών, το νέο T-Cross εφοδιάζεται και με πολλά συστήματα ασφάλειας. Το μικρό SUV της γερμανικής μάρκας έχει μεταξύ άλλων σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση τυφλού σημείου κ.α.

Με 4 κινητήρια σύνολα έως 150 ίππους
Στο πεδίο των κινητήρων, τέλος, η γκάμα του μικρού SUV αποτελείται από τρεις επιλογές στην βενζίνη και μια στο diesel. Συγκεκριμένα, το «παρών» δίνει ο 1.000άρης TSI σε δύο εκδόσεις ισχύος με 95 και 115 άλογα, ενώ η κορυφαία επιλογή θα εξοπλίζεται με τον 1.500άρη ΤSI Evo των 150 ίππων. Στο diesel, μόνη επιλογή είναι ο 1.600άρης TDI που αποδίδει 95 άλογα ενώ σημειώνεται πως όλες οι εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητες.

Mercedes
test center