Oι πανηγυρισμοί του Hamilton.

Πάρτυ της Μercedes

3.071 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2019)

Έγραψε ιστορία ο Hamilton με την νίκη του στον αγώνα νούμερο 1.000 στην ιστορία της Formula 1. Δείτε την τελική κατάταξη.

Oι οδηγοί της Mercedes είχαν δείξει την ανώτερότητα τους ήδη από τις κατατακτήριες δοκιμές και έμενε να αποδειχθεί εάν τα μονοθέσια της Ferrari θα μπορούσαν να κινηθούν με ταχύτερο ρυθμό σε συνθήκες αγώνα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε σε κανένα σημείο και έτσι τα ασημένια βέλη έκαναν το τρίτο τους διαδοχικό 1-2 πολύ πιο εύκολα από ο,τι θα περίμενε κανείς, την ίδια στιγμή που η στρατηγική της Ferrari προκάλεσε για μια ακόμη φορά αρκετά ερωτηματικά.

Κατά την εκκίνηση ο Lewis Hamilton κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση από τον poleman Βοttas ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και ο νεαρός Leclerc στον Vettel. Tην ίδια στιγμή όμως ο ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχτιζε διαφορά ασφαλείας από τον Φινλανδό teammate του, Leclerc και Vettel μονομαχούσαν για την τρίτη θέση μέχρι που η Ferrari έδωσε εντολή στον Μονεγάσκο να κάνει στην άκρη και να αφήσει τον Vettel να περάσει. Ακόμα και όταν έγινε αυτό όμως, ο Vettel δεν μπόρεσε να χτίσει απόσταση ασφαλείας και είδε τους Leclerc και Verstappen να τον ακολουθούν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά.

Όλα άλλαξαν λίγους γύρους αργότερα όταν ο Verstappen μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών για να κάνει το undercut με την Ferrari να επιλέγει να βάλει στα pits τον Vettel, θυσιάζοντας τον Leclerc και αλλάζοντας την στρατηγική του. Όντως, ο Vettel κατάφερε να μείνει μπροστά από τον οδηγό της Red Bull, ωστόσο ο Leclerc έμεινε αρκετά πίσω. 
 
Έπειτα, όταν άνοιξε το παράθυρο για την διαδικασία των δεύτερων pit-stop με μόλις 15 γύρους να απομένουν με την Ferrari να έχει τους Vettel και Leclerc (με ένα pit stop λιγότερο) στην 3η και 4η θέση, η ιταλική ομάδα επέλεξε να βάλει τον νεαρό της πιλότο για pits, αν και εκείνη την στιγμή είχε απόσταση ασφαλείας 10 δευτερολέπτων από τον 5ο Verstappen. στερώντας του κάθε ελπίδα για βρεθεί μπροστά από τον Ολλανδό. 

Την δεκάδα, από την 6η θέση και κάτω έκλεισαν οι Gasly, Ricciardo, Perez, Raikkonen και ο εκπληκτικός φέρελπις Albon με την Τοro Rosso. Στις πιο κάτω θέσεις, απογοητευτική εμφάνιση έκαναν οι δύο Haas των Grosjean και Magnussen ενώ η Williams βρέθηκε για ακόμη μια φορά στις τελευταίες θέσεις.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Αζερμπαϊτζαν στις 26-28 Απριλίου.

Δείτε την κατάταξη: 

Hyundai
NISSAN