«Πετάει» η τροποποιημένη Ford Mustang του ΄60 με ηλεκτρικό κινητήρα
3 Φωτογραφίες »

«Πετάει» η τροποποιημένη Ford Mustang του ΄60 με ηλεκτρικό κινητήρα

2.151 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2024)

- Η εταιρία AMR ePower παρουσίασε το τροποποιημένο μοντέλο τον περασμένο Οκτώβρη
- Με ηλεκτρικό κινητήρα η ρετρό Mustang προσφέρει 300 ίππους και 897 Nm ροπής
- Μηδαμινή αλλαγή στην εμφάνιση αλλά με εκσυγχρονισμούς
- Η τιμής της είναι γύρω στα 220.000 ευρώ

Η εταιρία AMR ePower παρουσίασε το τροποποιημένο μοντέλο τον περασμένο Οκτώβρη

Έχουμε ξανα-αναφερθεί στην νέα αυτή μόδα που ονομάζεται «electro-modding». Πρόκειται για την διαδικασία αντικατάστασης ενός θερμικού κινητήρα κάποιου παλιού κλασσικού μοντέλου (και όχι μόνο) με ηλεκτρικό μοτέρ. Οι εταιρίες που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες γίνονται όλο και περισσότερες, σε σημείο που πλέον μπορεί κανείς να βρει ηλεκτρικές παραλλαγές παλιών Jaguar και Porsche μέχρι και πολυτελών Rolls Royce. Σήμερα βλέπουμε την τροποποίηση που έκανε η εταιρία AMR ePower σε μια κλασσική Ford Mustang και την οποία παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβριο σε έκθεση αυτοκινήτων στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής.

Με ηλεκτρικό κινητήρα η ρετρό Mustang προσφέρει 300 ίππους και 897 Nm ροπής

Όσο δουλεύει πάνω στις Mustang της δεκαετίας του ΄60, η ePower, προσπαθεί να διατηρήσει την ρετρό αισθητική τους άθικτη. Κάτω από το καπό όμως, το σκηνικό αλλάζει. Ο παλιός θερμικός κινητήρας αντικαθιστάται με έναν ηλεκτρικό και προστίθεται μπαταρία χωρητικότητας 72 kWh. H ηλεκτρική πλέον Mustang μπορεί να προσφέρει μέχρι και 300 ίππους και 897 Nm ροπής. Η ισχύς στέλνεται στους τροχούς με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο ηλεκτρικό όχημα να πιάσει τα 96 χλμ/ώρα από το σημείο εκκίνησης σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα της αγγίζει τα 161 χλμ/ώρα. Η εταιρία λέει ότι οι ηλεκτρικές παραλλαγές της Mustang θα έχουν αυτονομία 354 χιλιόμετρα και θα χρειάζονται περίπου 40 λεπτά στην πρίζα για να γεμίσουν το 80% της μπαταρίας τους.


Το εσωτερικό της ηλεκτρικής Ford Mustang.
3 Φωτογραφίες »

Το εσωτερικό της ηλεκτρικής Ford Mustang.

Μηδαμινή αλλαγή στην εμφάνιση αλλά με εκσυγχρονισμούς

Είπαμε πως η εμφάνιση δεν αλλάζει κατά πολύ, μήτε εντός μήτε εκτός των κλασσικών Mustang. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκσυγχρονισμένα. Οι ηλεκτρικές Mustang μπορεί να έρθουν με αγωνιστικά καθίσματα για περισσότερη ασφάλεια, με Bluetooth και οθόνη αφής στο ταμπλό.

Η τιμής της είναι γύρω στα 220.000 ευρώ

Οι μηχανικοί της ePower λένε ότι χρειάζονται γύρω στις 1.000 ώρες δουλειάς για να ολοκληρώσουν την τροποποίηση. Τη «μαμά» Mustang που θα δεχθεί τον ηλεκτρικό κινητήρα μπορεί να την φέρουν οι πελάτες ή να την αγοράσει η ίδια η ePower. Η τελική τιμή θα διαφέρει αρκετά ανάλογα με τον εξοπλισμό, το ποιός αγόρασε το βασικό μοντέλο κλπ., αλλά το κόστος θα ανέρχεται γύρω στα 220.000 ευρώ.

EUROINS PASXA
KIA