Βρετανική εταιρία μετατρέπει την ιστορική Porsche 964 RS σε ηλεκτρική

Βρετανική εταιρία μετατρέπει την ιστορική Porsche 964 RS σε ηλεκτρική

2.813 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2023)

- Οι ανακατασκευασμένες-πειραγμένες Porsche «πουλάνε» πολύ
- Η Everrati μετατρέπει μοντέλα της 911 από βενζινοκίνητα σε ηλεκτρικά
- Αφαιρεί τον κινητήρα και "φορτώνει" τις Porsche με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες
- Πιάνει τα 100 ένα δεύτερο πιο γρήγορα η ηλεκτρική 964 RS

Οι ανακατασκευασμένες-πειραγμένες Porsche «πουλάνε» πολύ

Oι θρυλικές Porsche 911 συνεχίζουν να συγκινούν τους λάτρεις των αυτοκινήτων σαν έργο τέχνης που μένει διαχρονικό στο πλήρωμα του χρόνου.  Γι΄ αυτό άλλωστε και τα restomods, οι παραλλαγές που γίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο παραμένουν πολυπληθείς. Από το "Singer" που της προσθέτει off-road λάστιχα, στο Gunther Werks που την φέρνει από το παρελθόν και την πηγαίνει μέχρι το μέλλον με φουτουριστικό σχεδιασμό, έως και την σαγηνευτική βιντατζιά που κατασκευάζει η Tuthill.
 

Η Everrati μετατρέπει μοντέλα της 911 από βενζινοκίνητα σε ηλεκτρικά

Δεν είναι διόλου, λοιπόν, παράξενο που η βρετανική εταιρία Everrati παρουσιάζει συχνά μοντέλα της 911 που τα μετατρέπει από βενζινοκίνητα σε ηλεκτρικά. Το τελευταίο τους έργο είναι μια ηλεκτρική παραλλαγή του  964 RS, με κινητήρα 3,8 λίτρων. Του ιστορικού αυτού μοντέλου που θύμιζε "αγωνιστικό" των δρόμων. Η χαρακτηριστικά εκτυφλωτική κίτρινη απόχρωση του, με φαρδύ αμάξωμα, μεγάλη αεροτομή και 325 ίππους, προκαλούν ακόμα αίσθηση, με μια 964 RS να πωλείται για 1,2 εκατομμύρια δολάρια πέρσι το 2022.
 

Αφαιρεί τον κινητήρα και τον αντικαθιστά με δύο ηλεκτρικούς

Η μετατροπή των 911 έχει ως εξής: H Everrati αφαιρεί τον εξακύλινδρο boxer κινητήρα και τον αντικαθιστά με δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα. Στη συνέχεια εφοδιάζει το αυτοκίνητο με μπαταρίες, αλλά προκειμένου να διατηρήσει την ισότιμη κατανομή του βάρους, μοιράζει τις μπαταρίες στο μπροστινό και πίσω μέρος του αμαξιού.
 

Πιάνει τα 100 ένα δεύτερο πιο γρήγορα η ηλεκτρική 964 RS

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα τροποποιημένα 911 που κατασκευάζει η Everrati έχουν ελάχιστα λειτουργικά κόστη και μηδενική εκπομπή ρύπων. Η έκδοση της Everrati για την 964 RS είναι ίσως καλύτερη κι απ΄ το πρωτότυπο. Φτάνει τα 100χλμ/ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, περίπου ένα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα απ΄ ότι το κλασσικό μοντέλο. Ορισμένοι δηλώνουν πως η οδήγηση τους είναι πιο διασκεδαστική. 
 

MIKRA VANS LEASING
test center