PICK Patras: Το πόρισμα για τον τραυματισμό του 6χρονου θεατή

PICK Patras: Το πόρισμα για τον τραυματισμό του 6χρονου θεατή

2.230 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2022)

Τις σημαντικές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας αναδεικνύει το πόρισμα που παρέδωσαν οι δύο πραγματογνώμονες που ανέλαβαν την έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό ενός 6χρονου θεατή στο περσινό PICK Patras.

Βγήκε το πόρισμα για το περσινό ατύχημα στο PICK Patras

Το πόρισμά τους για το ατύχημα που συνέβη κατά την διάρκεια του περσινού PICK Patras και είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένας 6χρονος θεατής παρέδωσαν οι πραγματογνώμονες. Θυμίζουμε πως ο 6χρονος παρακολουθούσε τον αγώνα καρτ πίσω από τα κιγκλιδώματα, όταν ένα από αυτά παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε πάνω του. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι δύο μηχανικοί που υπογράφουν το πόρισμα

Για τη διερεύνηση του ατυχήματος διεξήχθη έρευνα μετά από σχετική εντολή του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών στους πραγματογνώμονες, Αναστάσιο Δέδε (μηχανολόγο μηχανικό του Πανεπιστημίου Πατρών) και Γεώργιο Καλαφατά (πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ). Το site pelop.gr παρουσίασε τα συμπεράσματα των δύο πραγματογνωμόνων.

Με 72χλμ./ώρα «έτρεχε» το καρτ

«Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψαν: Στις 19-09-2021 και περί ώρα 12:00 κατά την διάρκεια αγώνων καρτ (13° PICK), το KART NO 2 κινούμενο με ταχύτητα 72km/h, μετά από επαφή του με άλλο ομόρροπα κινούμενο KART, παρεξέκλινε της πορείας του αριστερά και αφού επέπεσε επί των πλαστικών και άδειων new jersey τα οποία και θρυμμάτισε, απογειώθηκε και αφού κτύπησε στα μεταλλικά διαχωριστικά μετακινούμενα κιγκλιδώματα, στην συνέχεια απέκοψε από τον ιστό πινακίδα Ρ-39 (Απαγόρευσης στάθμευσης) που ήταν στο πεζοδρόμιο και ακολούθως σε ανατροπή κατέληξε στο οδόστρωμα.

Από την πρόσκρουση και την παρεπόμενη πορεία του εως την τελική του θέση τραυματίστηκε σοβαρά ο 6χρονος νεαρός ο οποίος ήταν πίσω από τα κιγκλιδώματα και παρακολουθούσε τον αγώνα. Το μικρό αγόρι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών»

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green