Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες, από το ημερολόγιο του 2024. Ξεχωρίζει στις φωτογραφίες η Naomi Campbell.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες, από το ημερολόγιο του 2024. Ξεχωρίζει στις φωτογραφίες η Naomi Campbell.

Pirelli Calendar 2024: έμπνευση & δημιουργικότητα 60 χρόνων

2.163 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2023)

- Κυκλοφορεί από το 1964 και φέτος βγάζει το 50ο της ιστορίας του
- Έχασε 1 δεκαετία (1974-84 δεν βγήκε) λόγω πετρελαϊκής κρίσης και ακρίβειας
- Για τις σελίδες του έχουν φωτογραφηθεί διάσημες καλλονές (από Σοφία Λόρεν ως Τζένιφερ Λόπεζ)
- Ξεκίνησε με φώτo και σεξαπίλ, εξελίχθηκε σε πιο καλλιτεχνικό (όλα όμως εξίσου όμορφα)

Κυκλοφορεί από το 1964 και φέτος βγάζει το 50ο της ιστορίας του

Το ημερολόγιο της Pirelli (αλλιώς γνωστό και ως «The Cal» - από το Calendar = ημερολόγιο) δημιουργήθηκε την δεκαετία του `60, την εποχή της απελευθέρωσης και της επανάστασης των νέων. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει άλλα 48 ημερολόγια, το καθένα με τη δική του θεματική. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σε αυτά τα ημερολόγια δεν προωθήθηκαν ελαστικά ή άλλα προϊόντα της Pirelli.


 
Φέτος για το 2024, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου ημερολογίου της, η Pirelli κυκλοφόρησε το 50ο της ημερολόγιο. Κάθε μήνας και ένα εντυπωσιακό φωτό-ενσταντανέ.

Το φετινό ημερολόγιο (σύγχρονο έργο τέχνης θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος) αντλεί έμπνευση από την ζωή του Prince Gyasi, του φωτογράφου που το δημιούργησε, ενώ πειραματίζεται με την ιδέα της «διαχρονικότητας» (Timeless). Αξίζει να σημειωθεί πως ο Prince Gyasi είναι ο πρώτος έγχρωμος φωτογράφος στην 60-χρονη ιστορία του ημερολογίου.

Έχασε 1 δεκαετία (1974-84) λόγω πετρελαϊκής κρίσης και ακρίβειας

Το ημερολόγιο μπορεί να κυκλοφορεί 60 χρόνια, όμως υπήρξε και μία περίοδος κατά την οποία δεν κατάφερε να εκδοθεί. Το πιο σημαντικό «κενό» στην ιστορία του ήταν από το 1974 (τότε κυκλοφόρησε το τελευταίο της ημερολόγιο), ως το 1984. Ο λόγος ήταν η πετρελαϊκή κρίση, αλλά και η γενικότερη ακρίβεια της εποχής. Δεν κυκλοφόρησαν επίσης ημερολόγια το 1967 και το 2021, με το τελευταίο να ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού.
 


Παρασκήνια, από το 2019 (αριστερά), 1995 (πάνω) και 1964 (κάτω)
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παρασκήνια, από το 2019 (αριστερά), 1995 (πάνω) και 1964 (κάτω)

Για τις σελίδες του έχουν φωτογραφηθεί διάσημες καλλονές

Το ημερολόγιο της Pirelli είναι ιδιαίτερα φημισμένο για τις καλλονές που έχουν φωτογραφηθεί γι αυτό ανά τα χρόνια. Μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα είναι η Σοφία Λόρεν, η Ναόμι Κάμπελ, η Νικόλ Κίντμαν, η Μόνικα Μπελούτσι, η Σιένα Μίλερ, η Πενέλοπε Κρουζ και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Ξεκίνησε με φωτό-σεξαπίλ, εξελίχθηκε σε πιο καλλιτεχνικό (όλα εξίσου όμορφα)

Το ημερολόγιο πέρασε από 3 ξεχωριστές «φάσεις» στην ιστορία του. Από το `64 ως το `74 είχε όμορφες κυρίες «συντηρητικά ντυμένες». Μετά την επανακυκλοφορία του, και μέχρι περίπου τα μέσα της δεκαετίας του 2010 στηρίχθηκε έντονα σε φωτογράφιση που αναδείκνυε σεξαπίλ (πάντα με γνωστές παγκοσμίως καλλονές).

Σταδιακά το ημερολόγιο πέρασε στην τρίτη του εποχή, στην οποία απομακρύνεται από το έντονα ερωτικό στοιχείο και προβάλλει πιο «artistic» στοιχεία. Αυτή τη γραμμή τηρεί (ή αν θέλετε διευρύνει) και το ημερολόγιο του 2024.
 

LINGLONG STOXOS TOP 5
skoda