Ποια είναι η πιο «γερμανική» μάρκα;

Ποια είναι η πιο «γερμανική» μάρκα;

20.183 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2022)

Αν υπήρχε τρόπος να μετρήσει κανείς τη «γερμανικότητα» μιας μάρκας, ποια θα ερχόταν πρώτη; Και τι είναι αυτό που κάνει μια μάρκα «γερμανική» ώστε να είναι περισσότερο ή λιγότερο γερμανική από μια άλλη;

Εμφύλιος «πόλεμος» στην Γερμανία!

Αν στα μάτια μεγάλης μερίδας της αγοράς το γερμανικό αυτοκίνητο είναι «de facto» καλό, τότε ένα αυτοκίνητο που είναι περισσότερο γερμανικό θα είναι και καλύτερο. Έτσι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Όμως γερμανικά αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις γερμανικές μάρκες που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, ενώ αν βάλεις και αυτές που είναι συγγενείς, τότε έχουμε ακόμη δύο.

Δηλαδή, Mercedes, BMW, Opel, Audi, VW, Porsche. Στο σύνολο έξι, και σίγουρα στα μάτια κάποιων, δεν είναι όλες το ίδιο γερμανικές. Κάποιες, για παράδειγμα, φτιάχνουν τα μοντέλα τους εκτός Γερμανίας. Η VW με τις πολλές τις θυγατρικές, παράγει μοντέλα στο Βελγιο και την Ισπανία, μοτέρ στην Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, Και φυσικά αυτό «παίρνει τη μπάλα» και την Audi, ενώ την Porsche σε λιγότερο βαθμό.

Η Porsche εξάλλου έχει άλλη χάρη ώστε να σταθεί ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τις άλλες μάρκες του ομίλου. Είναι όμως η πλούσια ιστορία της κάτι που την κάνει πιο γερμανική; Και αν είναι έτσι τότε τι να πει κανείς για την Mercedes, σίγουρα την πιο πλούσια μάρκα σε ότι έχει να κάνει με την ιστορία της.

Η Mercedes έχει τους αγώνες, τα μοναδικά μοντέλα, τις τεχνολογικές πρωτιές, την παράδοση και φυσικά την καινοτομία μέσα της περισσότερο από κάθε άλλη γερμανική μάρκα. Την κάνει όμως αυτό πιο γερμανική από της άλλες;

Και η Opel; Γέννημα θρέμμα γερμανική, η μάρκα με την οποία μεγάλωσαν γενιές Γερμανών οδηγών, πριν η VW αποκτήσει γκάμα, ήταν όμως πάντοτε μέλος του αμερικανικού ομίλου GM και πλέον ανήκει στην τεράστια οικογένεια της Stellantis. Παραμένει όμως γερμανική.

Και φυσικά η ΒΜW, που με τον τίτλο του «απόλυτου μηχανήματος οδήγησης» έχει «κάτσει» στην κορυφή της κατηγορίας των αυτοκινήτων με έμφαση στην οδηγική εμπειρία. Χώρια τα θρυλικά της μοντέλα, τις αγωνιστικές της επιτυχίες αλλά και την αναγνώρισή της ως την μάρκα που θα ήθελαν οι περισσότεροι οδηγοί σε τόσες έρευνες, στο παρελθόν.

Τι λέτε λοιπόν; Ποιά είναι η πιο γερμανική μάρκα; Και τι είναι αυτό που την κάνει πιο γερμανική από τις άλλες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL