Pole Leclerc σε κατατακτήριες φιάσκο

3.756 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2019)

«Θάλασσα» τα έκαναν οι 7 από τους 10 οδηγούς που συμμετείχαν στο τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων. Δείτε τι έγινε.

Ούτε να σημειώσουν χρόνο στην δεύτερη προσπάθειά τους δεν πρόλαβαν οι 7 από τους 10 οδηγούς (Hamilton, Bottas, Vettel, Ricciardo, Hulkenberg, Albon, Stroll) στο Q3, όταν προτίμησαν να επιδoθούν περισσότερο σε παιχνίδια τακτικής για ποιος θα πάρει την καλύτερη θέση και δεν πρόσεξαν πως ο χρόνος που είχαν διαθέσιμο για να ξεκινήσουν την χρονομετρημένη τους προσπάθεια εξαντλούνταν.

Όντως, όταν αποφάσισαν να αφήσουν τα παιχνίδια στην άκρη και πάτησαν το γκάζι για να προλάβουν, η καρό σημαία είχε ήδη πέσει και έτσι οι μόνοι οδηγοί που σημείωσαν δεύτερη προσπάθεια ήταν ο Leclerc και ο Sainz, χωρίς πάντως να διαφοροποιηθεί η κατάταξη που είχε διαμορφωθεί πριν το ατύχημα που είχε o Raikkonen στα πρώτα λεπτά του Q3. Oι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως θα εξετάσουν τα όσα έκαναν οι οδηγοί κατά τον δεύτερο warm-up γύρο και ίσως η τελική σειρά με την οποία θα ξεκινήσουν αύριο τα μονοθέσια διαφοροποιηθεί...

Από την 1η θέση θα ξεκινήσει αύριο ο Charles Leclerc με Ferrari σε μια πίστα που λέγεται πως ταιριάζει πολύ στα κόκκινα μονοθέσια. Παρά αυτό το γεγονός στην δεύτερη θέση δεν βρίσκεται ο Vettel αλλά ο Lewis Hamilton που εκμεταλλεύτηκε το slipstream του Bottas και βρέθηκε μόλις λίγα χιλιοστά πίσω από τον Μονεγάσκο. Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Βοttas έχοντας δίπλα του στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης τον Sebastian Vettel. 

Κάθε λόγο να χαμογελούν έχουν στην Renault που είδαν τους Ricciardo και Hulkenberg να καταλαμβάνουν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα ενώ πίσω τους θα βρεθούν ο εντυπωσιακός Sainz με McLaren, o Αlbon με Red Bull και ο εντυπωσιακός Stroll με την Racing Point. Στην 10 θέση βρίσκεται ο Raikkonen που δεν μπόρεσε να σημειώσει χρόνο λόγω του ατυχήματός του στο Q3.

*Verstappen, Gasly και Νοrris συμμετείχαν στις κατατακτήριες βοηθητικά καθώς θα ξεκινήσουν από το τέλος του grid λόγω ποινών.

Mercedes
moto