Pole & νίκη στο sprint για Verstappen μέσα στο Red Bull Ring

Pole & νίκη στο sprint για Verstappen μέσα στο Red Bull Ring

3.333 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2022)

Ο Max Vertsappen πήρε μια εύκολη νίκη στο σημερινό sprint, ολοκληρώνοντας αυτό που ξεκίνησε χθες με την pole position στην πίστα του Red Bull Ring και πλέον μένει η αυριανή νίκη στο GP Αυστρίας για να πάρει τα πάντα από τον «εντός έδρας» αγώνα της Red Bull. Πίσω του καραδοκούν οι Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz σε 2η και 3 θέση.

Πρώτος στο «σπίτι» της Red Bull ο Verstappen

Ο Ολλανδός πιλότος πήρε μια εύκολη νίκη σήμερα στο sprint race του αυστριακού Grand Prix, χωρίς να απειληθεί σε κάποιο σημείο από τα δύο μονοθέσια της Scuderia Ferrari που μονομαχούσαν πίσω του για τη δεύτερη θέση. Εν τέλει, στον εμφύλιο επικράτησε ο Charles Leclerc, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος τον αγώνα μπροστά από τον ομόσταβλό του, Carlos Sainz.

Πιο πίσω, σε μεγάλη απόσταση από το γκρουπ της πρώτης τριάδας, τερμάτισε το spring ο George Russel, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώθηκε με τον Sergio Perez.

Στο γύρο σχηματισμού βγήκαν κίτρινες σημαίες, καθώς η Alpine του Fernando Alonso δεν κατάφερε να φύγει από το grid λόγω μηχανικών προβλημάτων, αναγκάζοντας τον Ισπανό να βγει εκτός αγώνα. Επίσης, μια λάθος κίνηση του Zhou Guanyu κοντά στο grid οδήγησε σε δεύτερο γύρο σχηματισμού και ανάγκασε τον οδηγό της Alfa Romeo να ξεκινήσει από τα pits.

Αποτελέσματα του Sprint στο GP Αυστρίας

Οι οδηγοί θα ξεκινήσουν τον αγώνα βάσει της σειράς τερματισμού τους στο sprint.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Pole position για τον Max Verstappen

Ο Verstappen είχε από χθες το πάνω χέρι στο Red Bull Ring, κατακτώντας την pole position στις κατατακτήριες, που του έδωσε την ευκαιρία να εκκινήσει σήμερα από την πρώτη θέση του grid στο sprint. Την ίδια στιγμή, ο Sergio Perez, ο οποίος χθες βγήκε τέταρτος στις κατατακτήριες δέχθηκε ποινή και σήμερα εκκίνησε από την 13η θέση, καθώς όλοι οι χρόνοι του στο Q3 διαγράφηκαν για παραβιάσεις των ορίων πίστας. Ωστόσο, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κατάταξη και να τερματίσει 5ος το sprint, όπως είδατε πιο πάνω.

Οι δύο Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz έδωσαν και χθες σκληρές μάχες, αυτή τη φορά με το χρονόμετρο, έχοντας διαφορά από τον πρωτοπόρο μόλις 0,029 δλ. ο Leclerc και 0,082 δλ. ο Sainz. Αυτό το γεγονός ωστόσο πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς το σημαντικότερο γεγονός χθες ήταν οι έξοδοι των δύο οδηγών της Mercedes, πρώτα του Hamilton και μετά του Russel, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις W13.

Ασχημο απόγευμα για την Mercedes στις κατατακτήριες

Παρά το ότι το Q3 ξεκίνησε χθες με τους καλύτερους οιωνούς για την Mercedes, η οποία μετά από καιρό είχε βλέψεις για τις πρώτες θέσεις του grid, η κατάληξη ήταν άδοξη. Ο Hamilton, ο οποίος στο Q2 ήταν τρίτος και μέσα στα φαβορί για τη διεκδίκηση της pole position, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην έβδομη στροφή και έριξε την W13 στο τοίχο με τα προστατευικά ελαστικά βγάζοντς την πρώτη κόκκινη σημαία στο Q3.

Έπειτα, λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ομόσταβλού του, George Russel, να χάσει τον έλεγχο της W13 στην τελευταία στροφή του Red Bull Ring και να βγει εκτός δράσης.

Η δράση του GP Αυστρίας ολοκληρώνεται αύριο με τον αγώνα στο Red Bull Ring, που θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
NISSAN