2 φωτογραφίες »

Σχεδίαση, τεχνολογία & super φώτα

25.769 Επισκέψεις στο άρθρο

4) Στοιχεία design και τεχνολογίες από την S-Class
Οι νέες αναλογίες που προκύπτουν από το μεγαλύτερο μεταξόνιο και τους μικρότερους προβόλους, αλλά και στοιχεία design όπως τα φώτα (τα πίσω για πρώτη φορά χωρίζονται σε δύο μέρη) κάνουν τη νέα C-Class να δείχνει όντως ως μια μικρή ναυαρχίδα. Σε κάθε περίπτωση η Saloon έκδοση της νέα C-Class έχει τώρα 65 χλστ. μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με πριν (+49 η Estate) στα 4.751 χλστ., ενώ το πλάτος και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 10 και 25 χιλιοστά και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος σε 1.820 και 2.865 χλστ. Ελαφρώς μικρότερο είναι το ύψος της νέας C-Class στα 1.438 χιλιοστά και τα 1.455 χλστ. αντίστοιχα. Παρά την αύξηση των διαστάσεων του αυτοκινήτου, η Mercedes είναι σε θέση να ανακοινώσει πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας διατηρήθηκε ίδιος σε Cd 0,24 για το σεντάν και Cd 0,27 για το wagon. Tέλος, όσον αφορά στους χώρους αποσκευών, η Estate προσφέρει τώρα 30 λίτρα περισσότερο χώρο από ότι πριν και συγκεκριμένα από 490 έως 1.510 λίτρα (455 λίτρα προσφέρει το σεντάν). Η τεχνολογία έχει ανέβει επίπεδο φτάνοντας αυτό της S-Class. ΅Ετσι , η νέα έκδοση του πακέτου Driving Assistance διαθέτει νέες προηγμένες λειτουργίες.

Το Active Distance Assist Distronic, έχει τη δυνατότητα να διατηρεί μια ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ενώ ανιχνεύει και σταθμευμένα οχήματα για ταχύτητες έως 100 χλμ./ώρα (η προηγούμενη γενιά ήταν 60 χλμ./ώρα). Το Active Steering Assist βοηθά τον οδηγό να διατηρηθεί στη λωρίδα για ταχύτητα έως 210 χλμ./ώρα, ενώ χάρη σε νέα κάμερα 360 μοιρών, αναγνωρίζει τις διαχωριστικές λωρίδες ακόμη και σε επαρχιακούς δρόμους. Επιπλέον, η παρουσία αισθητήρων επιτρέπει στο Traffic Sign Assist να αναγνωρίζει όχι μόνο πινακίδες για έργα, αλλά ακόμη το βρεγμένο οδόστρωμα τις ενδείξεις stop και το κόκκινο φανάρι. Πέραν της παρουσίας κεντρικού αερόσακου, ενδιαφέρον παρουσιάζει το Pre-Safe Impulse Side, που λειτουργεί σε συνεργασία με το πακέτο Driving Assistance Plus, δημιουργώντας εικονικές ζώνες γύρω από το αυτοκίνητο. Όταν διαπιστώσει πως η πλευρική σύγκρουση είναι άμεση και αναπόφευκτη, το σύστημα μπορεί να απομακρύνει τον οδηγό ή τον συνοδηγό που θα δεχθούν το χτύπημα όσο πιο μακριά γίνεται, για να μειώσει τις συνέπειες τις πρόσκρουσης!

5) Ίδωμεν το φως το… ψηφιακό 
Επιπλέον των στάνταρ προβολέων LED High Performance, στη νέα Mercedes-Benz C-Class διατίθεται το σύστημα DIGITAL LIGHT , το οποίο είναι γνωστό επίσης από τη νέα S-Class. Το ψηφιακό φως κάνει ασφαλέστερη την οδήγηση, προβάλλοντας γραμμές, σύμβολα και κινούμενες εικόνες πάνω στο οδόστρωμα, μπροστά από το αυτοκίνητο. Έτσι, αν κανείς συναντήσει οδικά έργα, το DIGITAL LIGHT προβάλλει δύο βοηθητικές γραμμές που οριοθετούν κατά προσέγγιση το πλάτος του οχήματος και καθοδηγούν με ασφάλεια τον οδηγό στα… περίεργα σημεία!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Πάρε μια γεύση από τις δυνατότητες του DIGITAL LIGHT της Mercedes.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

test center
SEAT