Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Αναμένεται έως το τέλος του 2022 τα πρατήρια FISIKON CNG να φτάσουν τα 34.

Που φουλάρω CNG στην Ελλάδα; Νέα πρατήρια!

37.137 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2021)

Αυξήθηκε ο αριθμός των πρατηρίων που μπορεί κανείς να προμηθευτεί CNG, μετά τις τελευταίες προσθήκες του δικτύου της ΔΕΠΑ και αναμένεται η λειτουργία 15 ακόμη πρατηρίων FISIKON CNG, έως τα τέλη του 2022. Δείτε που βρίσκονται όλα τα πρατήρια.

Η ΔΕΠΑ έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, συντονισμένες προσπάθειες για να ανοίξει το «δρόμο» της αεριοκίνησης στην Ελλάδα και δεν σταματά να σχεδιάζει την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου πρατηρίων στις βασικές ελληνικές πόλεις. Αυτή τη στιγμή, ο εφοδιασμός των επαγγελματικών και I.X. οχημάτων με CNG γίνεται από τα 19 πρατήρια Fisikon και 3 ακόμη πρατήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Λαμία, Βόλο, Ιωάννινα, Κοζάνη και Λάρισα, τα οποία και καλύπτουν έτσι τους βασικούς άξονες της χώρας: Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Ηγουμενίτσα, Αθήνα-Ιωάννινα.

Το CNG είναι το οικονομικότερο και αποδοτικότερο καύσιμο κίνησης Το CNG είναι το οικονομικότερο και αποδοτικότερο καύσιμο κίνησης 


Opening για το πρατήριο FΙSIKON στην Κοζάνη

Ξεκίνησε επισήμως η εμπορική λειτουργία του πρατηρίου FISIKON στο Δήμο Κοζάνης. Η ολοκαίνουρια προσθήκη στο δίκτυο πρατηρίων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) "FISIKON" της ΔΕΠΑ Εμπορίας, βρίσκεται στο Δ.Δ. Κοίλων της Δ.Ε. Κοζάνης (Χλιάπας "JetOil" CNG "FISIKON", επί της Ε.Ο. Κοζάνης - Πτολεμαΐδας).

Τοποθετημένο στο πλέον κομβικό σημείο της Δυτικής Μακεδονίας, πλησίον του κόμβου της Εγνατίας Οδού, το πρατήριο θα εξυπηρετεί τα διερχόμενα επαγγελματικά και ιδιωτικά οχήματα από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 05:45 ως τις 22:00 και την Κυριακή απο τις 07:30 ως τις 21:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται κατά 50% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του έργου Trans-European Transport Network (TEN-T), ενώ το υπόλοιπο 50% από ίδια κεφάλαια της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Συνδικαιούχοι του ευρωπαϊκού έργου είναι οι εταιρείες One Team, OPTILOG και LEVER, συνεισφέροντας σημαντικά στην υλοποίησή του.

Η κοινή στρατηγική στόχευση των Ε.Ε. και ΔΕΠΑ Εμπορίας για την επέκταση της αεριοκίνησης στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τη λειτουργία 15 ακόμη πρατηρίων FISIKON CNG, έως τα τέλη του 2022, τα οποία θα προστεθούν στα 19 πρατήρια που είναι ήδη σε λειτουργία, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό στα 34. Το ύψος της επένδυσης για τη δημιουργία των νέων αυτών πρατηρίων ανέρχεται στα 4.000.000€.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συμπιεσμένου φυσικού αερίου σε σχέση με άλλα «ανταγωνιστικά» καύσιμα είναι αξιοσημείωτα, καθιστώντας άκρως ελκυστική την αγορά νέων μοντέλων αυτοκινήτων με CNG ή τη μετατροπή του συμβατικού κινητήρα σε κινητήρα αερίου. Το CNG είναι το οικονομικότερο και αποδοτικότερο καύσιμο κίνησης καθώς είναι προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με όλα τα συμβατικά καύσιμα.

Παράλληλα, τα οχήματα που κινούνται με CNG παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από αυτούς της βενζίνης και 15% από αυτούς του πετρελαίου. Επίσης, με την κίνηση με CNG, επιτυγχάνεται μείωση 90% στις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα (CO), 80% στις εκπομπές υδρογονανθράκων και 70% στα οξείδια του αζώτου.

Το ύψος της επένδυσης για τη δημιουργία των νέων αυτών πρατηρίων ανέρχεται στα 4.000.000€.Το ύψος της επένδυσης για τη δημιουργία των νέων αυτών πρατηρίων ανέρχεται στα 4.000.000€.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν τα εξής πρατήρια Fisikon:
- Ανθούσα Αττικής
 24ωρος Σταθμός Ανεφοδιασμού (1ο χλμ Λεωφόρου Ανθούσας)
- Κηφισιά Αττικής
 24ωρο Πρατήριο ΕΚΟ-Fisikon (Λεωφόρος Κηφισίας 264)
- Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής
 24ωρο Πρατήριο ΕΚΟ-Fisikon (8ο χλμ Ε.Ο.Αθηνών Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Λαμία)
- Αγιος Ιωάννης Ρέντης Αττικής
 24ωρο Πρατήριο ΕΚΟ - Μ. Κρητικός & ΣΙΑ Ε.Ε. (Καναπιτσερή 12 & Ηλ. Βενέζη 4)
- Ανω Λιόσια Αττικής
 24ωρος Σταθμός Ανεφοδιασμού (Καραϊσκάκη και Νικηταρά)
- Κορωπί Αττικής
 Πρατήριο ΕΚΟ-Fisikon (19o χλμ Λ. Μαρκοπούλου, Κορωπί)
- Ηλιούπουλη Αττικής
Πρατήριο BP-Fisikon (Λ. Πρωτόπαππα 56 & Σαχτούρη)
- Ασπρόπυργος Αττικής
Πρατήριο BP-Fisikon (16ο χλμ. Ν.Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου)
- Πυλαία Θεσσαλονίκης
 24ωρο Πρατήριο ΕΚΟ-Fisikon (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 128)
- Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης
 24ωρο Πρατήριο BP-Fisikon (Κων/νου Καραμανλή 136, Ιωνία)
- Βόλος
 24ωρο Πρατήριο ΕΚΟ-Fisikon (Οδός Λαρίσης 202)
- Λάρισα
 Πρατήριο ΕΚΟ-Fisikon (Οδός Βόλου 65)
- Ευαγγελισμός Λάρισας
24ωρο Πρατήριο EKO-ΣΕΑ Ευαγγελισμού (`Ανοδος) (373,6o χλμ Αθηνών - Θεσσαλονίκης)
Ευαγγελισμός Λάρισας
 Πρατήριο EKO-ΣΕΑ Ευαγγελισμού (Κάθοδος) (373,6o χλμ Αθηνών - Θεσσαλονίκης)
- Λαμία
 24ωρο Πρατήριο BP-Fisikon (6ο χλμ Π.Ε.Ο. Λαμίας-Στυλίδας)
- Ιωάννινα
Πρατήριο Αμαξοστάσιο ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Fisikon (Θέση Κουμπλιές, Τ.Δ. Πεδινή Ιωαννίνων)
- Ψαθόπυργος Αχαΐας
 24ωρο Πρατήριο EKO-ΣΕΑ Ψαθοπύργου (Κάθοδος) (110,2Ο χλμ Ν.Ε.Ο Κορίνθου - Πατρών)
- Ψαθόπυργος Αχαΐας
 24ωρο Πρατήριο EKO-ΣΕΑ Ψαθοπύργου (`Ανοδος) (110,2Ο χλμ Ν.Ε.Ο Κορίνθου - Πατρών)
- Κοζάνη
Πρατήριο Jetoil Χλιάπας-Fisikon (Δ.Δ. Κοίλων Δ.Ε. Κοζάνης, Ε.Ο. Κοζάνης - Πτολεμαΐδας)