Προβάδισμα Ogier στη δεύτερη μέρα του Rally Κροατίας

1.878 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2021)

O Οgier και η Toyota έκαναν την κατάλληλη επιλογή ελαστικών την δεύτερη μέρα του αγώνα και έτσι ο Γάλλος πήρε προβάδισμα για να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αύριο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Ogier ολοκλήρωσε τη δεύτερη και μεγαλύτερη ημέρα του τρίτου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally με πλεονέκτημα 6,9 δευτερολέπτων έναντι ομόσταυλού του στην Toyota, Elfyn Evans.

Ο Thierry Neuville «έπεσε» στην τρίτη θέση αλλά ο αποφασιστικός Βέλγος έκλεισε την ημέρα με απόσταση μόλις 10,4 δευτερολέπτων από τον Ogier χάρη στα εξαιρετικά του περάσματα το απόγευμα.

Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως ήταν σημαντική η απόφαση των Ogier και Evans να επιλέξουν τις σκληρές γόμες της Pirelli για την σημερινή μέρα, σε αντίθεση με τον Neuville που επέλεξε ένα συνδυασμού σκληρών και μαλακών ελαστικών, θεωρώντας πως τα τελευταία θα είναι ιδανικά και τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούσαν σήμερα. Οι δρόμοι ωστόσο ήταν ξηροί και το θερμόμετρο ανέβηκε ψηλά, γεγονός που έδωσε το πλεονέκτημα στα σκληρά ελαστικά που φάνηκαν να προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση. Ο Neuville έχασε το προβάδισμα το πρωί ενώ, εκτός από ελλιπή πρόσφυση, αντιμετώπισε προβλήματα στα φρένα του.

Ο Neuville ήταν σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω αλλά μετά από ένα κλατάρισμα στο Yaris του Ogier, η διαφορά έπεσε στα 10 δεύτερα. Μαζί τους στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε ο σταθερότατος Evans που βρίσκεται 3,5 μπροστά από τον Neuville στη δεύτερη θέση.

Ο Ott Tanak είναι τέταρτος, σχεδόν 30 δευτερόλεπτα πίσω, αφού έκανε την ίδια επιλογή ελαστικών με το Neuville, αλλά ο Εσθονός δεν μπόρεσε να βρεθεί κοντά στους πρώτους τρεις. Ωστόσο είναι ασφαλής από τον πέμπτο Adrien Fourmaux που είναι σχεδόν ένα λεπτό πίσω του. Ο Γάλλος ήταν και πάλι εντυπωσιακός και κατάφερε να επεκτείνει το πλεονέκτημά του έναντι του teammate του Gus Greensmith που βρίσκεται στην έκτη θέση. Ο Βρετανός είχε ένα δύσκολο πρωί, αλλά ο ρυθμός του βελτιώθηκε σήμερα το απόγευμα.

O Katsuta ήταν έβδομος, 9ος ήταν ο Breen ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν ο πρωτοπόρος του WRC2 Mads Østberg και ο Nikolay Gryazin.
 

PEIRAIOS LEASING
test center