Προς αναβολή το GP της Aυστραλίας

2.789 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2021)

Η απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι έρχονται στην χώρα φαίνεται πως ωθεί την Formula 1 να αναβάλλει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Μπορεί να έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από τότε που καλωσορίσαμε το 2021, φαίνεται όμως πως τα σχέδια της Formula 1 για την νέα σεζόν μπορεί να χρειαστεί να αναπροσαρμοστούν πολύ σύντομα.

Ο λόγος είναι ότι κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει ενημερώσει την διοργάνωση πως το προσωπικό των ομάδων που θα έρθει στην χώρα, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για δύο βδομάδες. Διεθνή μέσα κάνουν λόγο πως η Formula 1 έχει πάρει την απόφαση να αναβάλλει το GP της Αυστραλίας που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 21 Μαρτίου και να το μεταθέσει σε κάποια νέα ημερομηνία μέσα στην σεζόν.

Εάν το GP της Μελβούρνης αναβληθεί, η πρεμιέρα της νέας χρονιάς θα γίνει στο Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου. Αγώνας στην Αυστραλία δεν έγινε ούτε την προηγούμενη χρονιά λόγω πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους των ομάδων.

Η Αυστραλία δεν πλήττεται σε σημαντικό βαθμό από τον Covid-19 αυτή την στιγμή, ωστόσο οι αξιωματούχοι της χώρας φοβούνται μήπως υπάρξει έξαρση λόγω του γεγονότος πως οι περισσότερες ομάδες έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα κρούσματα είναι χιλιάδες σε καθημερινή βάση (57.000 νέα κρούσματα σημειώθηκαν μόνο στις 2 Ιανουαρίου).
 

ELASTIKA 2024
moto