Πρώτη νίκη Ogier με Τοyota στο Μεξικό

4.182 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2020)

Ο Ogier πήρε την πρώτη του νίκη για την Toyota στο «κουτσουρεμένο» rally Μεξικό φτάνοντας συνολικά τις 6 κατακτήσεις στην χώρα της τεκίλας και των σομπρέρο.

Οι διοργανωτές του Rally Mεξικό, με την υποστήριξη της FIA και των ομάδων, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην γίνει η τρίτη ημέρα του αγώνα λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών που εφαρμόζονται εξαιτίας της πανδημίας. Αυτό σημαίνει πως ο αγώνας έλαβε τέλος το Σάββατο μετά την διαδρομή Rock & Rally León με τον Sebastien Ogier να παίρνει την πρώτη του νίκη για την Toyota, ισοφαρίζοντας παράλληλα τον Loeb σε συνολικές κατακτήσεις του rally, αφού πλέον έκαστος έχει από έξι.

Ο Γάλλος κράτησε το Toyota Yaris στο δρόμο υπό τρομερή ζέστη την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοι του αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο Ogier τελικά κρατήθηκε μάλλον αρκετά εύκολα στην κορυφή ολοκλρώνοντας τον αγώνα 27,8 δευτερόλεπτα μπροστά από το i20 του Ott Tänak. "Μια νίκη είναι μια νίκη, φυσικά, αλλά για αυτή εδώ νιώθω πολύ διαφορετικά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, έχουν κάνει μια φανταστική δουλειά", δήλωσε ο Ogier.

Ο Τanak θα αναρωτιέται τι θα γινόταν αν δεν είχε πάθει ζημιά στην πίσω ανάρτηση το πρωί της Παρασκευής αφού ο ρυθμός του το Σαββατο ήταν πολύ καλός, καταφέρνοντας μάλιστα να περάσει τον Teemu Suninen στο Derramadero το απόγευμα της δεύτερης μέρας. Ο Suninen τελικά τερμάτισε 10,1 δευτερόλεπτα πίσω του αλλά έδειξε ευτυχής που ανεβαίνει στο βάθρο, αφού ο αγώνας δεν εξελίχθηκε καλά για την M-Sport Ford  που είδε μεταξύ άλλων τον Esapekka Lappi να εγκαταλείπει, όταν το Fiesta του τυλίχθηκε στις φλόγες στην διαδρομή SS7.

Ο Elfyn Evans κατετάγη τέταρτος, 35,5 δευτερόλεπτα πίσω καθώς δεν μπόρεσε να ματσάρει με το ρυθμό των πρωτοπόρων σε κανένα σημείο του αγώνα. Πάρα ταύτα, τερμάτισε παραπάνω από ένα λεπτό μπροστά από τον ομόσταυλό του Kalle Rovanperä.

Το rally Μεξικό αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στον Thierry Neuville καθώς παρά τα μηχανικά ζητήματα που τον έφεραν αρκετά πίσω την Παρασκευή, επέστρεψε στη δράση το Σάββατο και πήρε εντυπωσιακές σε πέντε stage.

Ο Pontus Tidemand στην έκτη θέση πήρε την νίκη για το WRC2 σχεδόν δύο λεπτά μπροστά από τον Nikolay Gryazin ενώ την νίκη στο WRC3 πήρε ο Marco Bulacia.

Το WRC έχει ήδη ανακοινώσει πως το rally Αργεντινής αναβάλλεται. Έτσι ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το rally Πορτογαλίας τον Μάιο.

Η τελική κατάταξη: 
POS CLASS DRIVER TEAM CAR GAP
1 RC1 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2h47m47.6s
2 RC1 Ott Tanak, M.Jarveoja Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 27.8s
3 RC1 Teemu Suninen, J.Lehtinen M-Sport Ford WRT Ford 37.9s
4 RC1 Elfyn Evans, S.Martin Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m13.4s
5 RC1 Kalle Rovanpera, J.Halttunen Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2m20.5s
6 WRC2 Pontus Tidemand, P.Barth Toksport WRT Skoda 10m29.3s
7 WRC2 Nikolay Gryazin, Y.Fedorov Hyundai Motorsport N Hyundai 12m27.0s
8 WRC3 Marco Bulacia Wilkinson, G.Bernacchini Marco Bulacia Wilkinson Citroen 13m37.5s
9 RC1 Gus Greensmith, E.Edmondson M-Sport Ford WRT Ford 13m56.5s
10 WRC2 Ole-Christian Veiby, J.Andersson Hyundai Motorsport N Hyundai 15m32.2s
 

AUTOFIT PASXA
4green