Ο Romain Dumas και το Volkswagen I.D. R Pikes Peak έκαναν μια σαφή δήλωση των προθέσεων τους στα προκριματικά της ανάβασης Pikes Peak International Hill Climb

Πρώτο το I.D. R Pikes Peak

2.299 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2018)

Από την πρώτη θέση θα ξεκινήσει ο Doumas με το VW I.D R Pikes Peak αφού κατετάγη πρώτος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Δείτε τι είπαν οι πρωταγωνιστές.

Ο Romain Dumas και το Volkswagen I.D. R Pikes Peak έκαναν μια σαφή δήλωση των προθέσεων τους στα προκριματικά της ανάβασης Pikes Peak International Hill Climb στην αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο. Ο Γάλλος, στο τιμόνι του πρώτου ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού αυτοκινήτου της Volkswagen, ήταν ο ταχύτερος από όλους τους αγωνιζόμενους, κάνοντας χρόνο 3:16,083 λεπτά. Ο τρεις φορές νικητής του Pikes Peak πήγε 11.049 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον δεύτερο Simone Faggioli. «Αυτή ήταν μια πολύ καλή μέρα για εμάς», είπε ο Doumas. «Το I.D. R Pikes Peak είναι απίστευτο. Ποτέ δεν έχω βιώσει τέτοια επιτάχυνση και ισχύ σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο», δήλωσε ο Γάλλος.
 
Ο Sven Smeets, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Motorsport, ήταν επίσης ευχαριστημένος για τα προκριματικά: «Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για όλη την ομάδα. Πραγματοποιήσαμε μια σημαντική δοκιμή χθες, τα ευρήματα από τη οποία μας βοήθησαν να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω το I.D. R Pikes Peak. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένο σήμερα, και το απέδειξε. Ωστόσο, ήταν μόνο τα προκριματικά. Είμαστε αισιόδοξοι για τον αγώνα, αλλά πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι έχουμε μόνο μία μόνο προσπάθεια.»

Στα προκριματικά για το Pikes Peak International Hill Climb, κάθε αγωνιζόμενος τρέχει μόνο το πρώτο τμήμα της διαδρομής των 19,99 χιλιομέτρων - από την αρχή μέχρι το σημείο βαθμολόγησης των 8,3 χιλιομέτρων. Οι χρόνοι χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό της σειράς εκκίνησης για τον αγώνα. Ο αγωνιζόμενος με τον ταχύτερο χρόνο προκριματικών αρχίζει πρώτος. Ως έχει, αυτός θα είναι ο Romain Dumas στο Ι.D. R Pikes Peak.
 

Hyundai
OPEL