Ράλι Ακρόπολις 2021: To πρόγραμμα του αγώνα

4.784 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2021)

Κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα γίνει η εκκίνηση του πρώτου Ράλι Ακρόπολις μετά από 8 ολόκληρα χρόνια.

Ο ιστορικός αγώνας, που από τα πρώτα του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κέρδισε δικαιωματικά μία θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από μία οκταετία απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) επιστρέφει!

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις θα γραφτεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021. Η ιστοσελίδα του «Ράλι των θεών» είναι ήδη στον αέρα και μέσα σε αυτήν μπορεί να βρει κανείς το έντυπο Rally Guide 1 με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αγωνιζόμενοι και οι θεατές σχετικά με το πρόγραμμα του αγώνα.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει -παραδοσιακά- κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και έπειτα θα ακολουθήσει η πρώτη ειδική διαδρομή που λέγεται πως θα διεξαχθεί στην Αθήνα, χωρίς ακόμα ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ούτε το πότε ούτε το πού. Νωρίτερα φυσικά θα έχει πραγματοποιηθεί ήδη το shakedown.

Τα πληρώματα μετά θα ξεκινήσουν από την Αθήνα με κατεύθυνση την Πελοπόννησο, ώστε τα αυτοκίνητα να τρέξουν στις δημοφιλείς ειδικές διαδρομές των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου. Έπειτα θα ακολουθήσουν ειδικές σε Θήβα και Ελάτεια, όπου θα ολοκληρωθεί η πρώτη μέρα του αγώνα.
Από το Σάββατο, την σκυτάλη παίρνει η Στερεά Ελλάδα με ειδικές διαδρομές σε Παυλιανή, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι ενώ την τρίτη και τελευταία μέρα, ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την ειδική διαδρομή Ταρζάν.

Δείτε εδώ το επίσημο πρόγραμμα του rally.

Mercedes
moto