• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ράλι Μ. Βρετανίας: Τα πήρε όλα ο Τάνακ

2.601 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/10/2019
 

Ο Οττ Τάνακ πήρε τα μέγιστα από το ράλι στην Ουαλία, αφού εκτός από το χρυσό μετάλλιο πήρε και τους μπόνους βαθμούς της power stage. Πίσω του οι Νεβίλ και Οζιέ.

Το μενού του σημερινού τελευταίου σκέλους του Ράλι Μ. Βρετανίας είχε 5 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 38,4 χλμ.. Από αυτές η μία και πιο συγκεκριμένα η 20η Great Orme δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ για λόγους ασφαλείας, έτσι οι οδηγοί αγωνίστηκαν σε 4 ε.δ.. Ο Εσθονός οδηγός της Toyota κατέκτησε την 5η νίκη μέσα στα επτά τελευταία Ράλι δίνοντας κυριολεκτικά μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την επικράτηση, καθώς το χρονικό άνοιγμα από το δεύτερο Νεβίλ κυμαινόταν κοντά στα 10 δλ.. Ας δούμε όμως τι έγινε...

Ο Οττ Τάνακ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του για το φινάλε του τρίτου από το τέλος γύρου του φετινού WRC κερδίζοντας την πρώτη ειδική της ημέρας, ενώ είχε τους διώκτες του σε απόσταση αναπνοής. Στις υπόλοιπες δύο ε.δ. ο Ελφιν Έβανς με το Ford Fiesta τερμάτισε πρώτος, ενώ στην power stage ο Εσθονός τα έπαιξε ξανά όλα για όλα κατακτώντας την πρώτη θέση και τους 5 έξτρα βαθμούς. Πίσω του ο Οζιέ πήρε 4 βαθμούς και ο Εσαπέκα Λάππι 3 βαθμούς, ενώ από 2 και 1 βαθμούς αντίστοιχα έλαβαν οι Έλφιν Έβανς και Τιερί Νεβί.

Αξίζει να αναφερθεί πως με αυτή του τη νίκη ο Εσθονός οδηγός της Toyota έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, μια υπόθεση που θα κλειδώσει και μαθηματικά εφόσον κερίδει το επόμενο Ράλι Ισπανίας, που αποτελεί και την προτελευταία στροφή του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας με το WRC 2019 για τις 25-27 Οκτωβρίου όταν και θα πραγματοποιηθεί το Ράλι Ισπανίας.

Κλείνουμε με την τελική κατάταξη του Ράλι Μ. Βρετανίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από 21 ειδικές διαδρομές (σ.σ. η 20 ε.δ. δεν πραγματοποιήθηκε όπως προαναφέραμε), αλλά και τις βαθμολογιές του πρωταθλήματος για οδηγούς και κατασκευαστές.