5 φωτογραφίες »

Rally Acropolis: Η μεγάλη επιστροφή!

2.302 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2021)

Πανηγυρικά ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες και το απαραίτητο θέαμα για χάρη δημοσιότητας το δικό μας ράλλυ, το ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ! Επιστρέφοντας στα ελληνικά εδάφη μετά από 8 χρόνια απουσία, στα πλαίσια του WRC! Προβλέπεται συναρπαστικό και λίαν απαιτητικό και με τον καιρό να βοηθάει με τον τρόπο του!

Με την καθολική υποστήριξη της πολιτείας, με τη σοβαρότατη δουλειά όλους τους προηγούμενους μήνες το ράλλυ ΜΑΣ επέστρεψε!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παρίστατο στην τελετή της εκκίνησης δίνοντας παντού το στίγμα της καθολικής υποστήριξης σε έναν αγώνα που έφερε εδώ και δεκαετίες την Ελλάδα με τον δικό του τρόπο στα πέρατα της οικουμένης. Και αν για λόγους που δεν άπτονται της παρούσας στιγμής χάθηκε για λίγο από το WRC, επέστρεψε δριμύτερο!

Φιέστα πραγματική η υπερειδική στο Σύνταγμα, πανηγυρική η εκκίνηση κάτω από το διαχρονικό σύμβολο του αγώνα μας. Το ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, έτσι όπως το ξέραμε έτσι όπως αυτό μας μεγάλωσε (στην κυριολεξία) μπορεί να έγινε κάποιες χρονιές Rally of Greece όμως επέστρεψε με το πλήρες του όνομα. Γι΄ αυτό και η εκκίνηση με φόντο τα απαστράπτοντα στον απογευματινό λαμπρό ήλιο μοναδικά στον κόσμο μάρμαρα έδωσε το δικό της χρώμα και νόημα.

Εμβληματικός αγώνας - iconic χαρακτηρίστηκε στις τηλεοράσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας και λήγει το μαράζι που είχαμε όλοι εμείς που αγαπάμε τον αγώνα μας αυτόν για την απουσία της κορυφής της πολιτικής μας ηγεσίας.

Διότι όπως ακριβώς και η φιέστα που αντιπροσώπευε η υπερειδική στο Σύνταγμα είχαν σκοπό να φέρουν στους δέκτες εκατομμυρίων θεατών ανά τον κόσμο το όνομα «Ελλάδα» το όνομα μιας χώρας που χτυπήθηκε άγρια από την πανδημία του κορωνοϊού, σακατεύτηκε απίστευτα από τις φωτιές του καλοκαιριού αλλά και που παλεύει γενναία.

Η σημασία λοιπόν της ειδικής διαδρομής στο Σύνταγμα ήταν καθαρά …πολιτική όπως αναλύθηκε παραπάνω. Έλα όμως που άξιζε και ως Ειδική Διαδρομή τελικά…  Πολλές χώρες στο παρελθόν έχουν φιλοξενήσει Ειδικές Διαδρομές στις πρωτεύουσές τους ή σε μεγάλες πόλεις τους. Εδώ δούλεψαν όλα στην εντέλεια και το θέαμα που προσφέρθηκε αποζημίωσε τόσο τους παρευρισκόμενους που θα ήταν πολύ πολύ περισσότεροι αν δεν ήταν τα μέτρα για τον κορωνοϊό ή αν ήταν μεγαλύτερη η διαδρομή. Κάλλιστα θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα πέρασμα από Φιλελλήνων και να ανέβει στην Λ. Αμαλίας από την οδό Ξενοφώντος….

Τους χρόνους που πέτυχαν οι οδηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και τις διαφορές μεταξύ τους τις κατέγραψε η FIA και θα μείνουν στα αρχεία τους.
Για κανέναν απολύτως δεν έχουν καμιά σημασία.
Όλοι ξέρουν ότι άλλος ήταν ο σκοπός της διεξαγωγής της Ειδικής αυτής Διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας.
Και ο οποίος πέτυχε απόλυτα!

Ο ενθουσιασμός των οδηγών μεταφέρθηκε στους δέκτες εκατομμυρίων θεατών όπως και η έκφραση της αγωνίας τους για το τι μέλλει γενέσθαι στις επόμενες τρείς ημέρες.

Διότι στα Ελληνικά βουνά ο μύθος του Ράλλυ Ακρόπολις θα ξαναζωντανέψει και το ίδιο θα περιμένει πανέτοιμο όλους τους φερέλπιδες να το κατακτήσουν!

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Κείμενο: Σταύρος Γ. Τσογκανής

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green