Rally Εσθονίας: 5 νίκες σε 6 αγώνες για τον Rovanpera
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rally Εσθονίας: 5 νίκες σε 6 αγώνες για τον Rovanpera

4.763 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2022)

Ο Rovanpera ήταν κυρίαρχος στην Εσθονία και πήρε μια ακόμη νίκη στο WRC που τον εδραιώνει ακόμη περισσότερο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Masterclass από το νεαρό Φινλανδό

Την πέμπτη του φετινή νίκη πανηγυρίζει στην Εσθονία το παιδί θαύμα της Toyota, Kalle Rovanpera, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την διαφορά του στην βαθμολογία από τον δεύτερο Neuville και βάζοντας έτσι γερές βάσεις για να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εκτός βαθμών Power Stage οι Τanak και Neuville

O Rovanpera διατήρησε τη μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει χθες απέναντι στους διώκτες του και κυρίως από τον ομόσταυλό του Elfyn Evans, ενώ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στo Power Stage. O Ουαλός παραδέχθηκε πως δεν μπορούσε να κινηθεί στον ρυθμό του Rovanpera, κατάφερε ωστόσο να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και να δώσει το δικαίωμα στην Toyota να πανηγυρίσει ακόμη ένα 1-2 μέσα στο 2022.

Στο ράλι της πατρίδας του, ο Ott Tanak δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να απειλήσει τον Rovanpera, κατόρθωσε ωστόσο να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να βρεθεί έτσι μπροστά από το Neuville, ο οποίος δεν βρήκε ποτέ το σωστό setup στο Hyundai i20 Ν. Και οι δύο τους βρέθηκαν εκτός της πρώτης πεντάδας στο Power Stage.

Έγινε μάχη στις πίσω θέσεις

Tην πέμπτη θέση της κατάταξης κατέκτησε ο Katsuta με Toyota GR Yaris, με τον Ιάπωνα να εκμεταλλεύεται επίσης το γεγονός πως ξεκίνησε αργότερα την προσπάθειά του στο Power Stage για να πάρει ακόμη έναν βαθμό. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Lappi, επίσης με GR Yaris, 7ος ήταν ο Fourmaux με Ford Puma, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Mikkelsen, Suninen και Lundholm για το WRC2. O Mikkelsen κατάφερε να πάρει 3 πόντους στο Power Stage και ο Lappi ακόμη δύο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
AUTOFIT PASXA
4green