3 φωτογραφίες »

Rally Εσθονίας: Πρόσω ολοταχώς για 1η νίκη ο Rovanpera

2.907 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2021)

Ο νεαρός οδηγός της Toyota σαρώνει στα περάσματά του στο Rally Εσθονίας. Έχει κερδίσει 8 από τις 14 ειδικές και πλέον έχει «αέρα» πάνω από μισό λεπτό από τον δεύτερο Breen και περίπου 1,5 λεπτό από τον τρίτο Neuville.

Μπορεί ο έβδομος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ωστόσο, ο Kalle Rovanpera, ο 20χρονος γιος του παλαίμαχου rally man, Harri Rovanpera, έχει βάλει τα θεμέλια για να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του. Υπενθυμίζουμε πως ο βενιαμίν της Toyota Gazoo Racing έχει ανέβει δύο φορές στο πόντιουμ μέχρι στιγμής: μια δεύτερη θέση στο Rally Φινλανδίας φέτος και μία 3η θέση στην Σουηδία πέρυσι.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ο Kalle Rovanpera έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, αφού ήταν ταχύτερος στο shake down, ενώ την Παρασκευή κέρδισε τις 6 από τις 8 ειδικές διαδρομές της ημέρας, έχοντας πίσω του σε απόσταση αναπνοής 8,5 δλ. τον δεύτερο Craig Breen με Hyundai i20 Coupe, που πήρε την 8η ε.δ.. Οδηγώντας με προσοχή και το γκάζι στο πάτωμα, ο νεαρός Φινλανδός άνοιξε την ψαλίδα σταδιακά από τον Ιρλανδό και με το πέρας της 14ης ε.δ. τους χωρίζουν 39,5 δευτερόλεπτα.
 
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto