Rally Ιαπωνίας: Αποχαιρέτισε τη σεζόν με νίκη ο Neuville
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rally Ιαπωνίας: Αποχαιρέτισε τη σεζόν με νίκη ο Neuville

5.096 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2022)

H Hyundai προέβλεψε σωστά τον καιρό, ο Evans έκανε το λάθος και έτσι ο Neuville τέλειωσε τη σεζόν παίρνοντας ακόμη μία νίκη στην καριέρα του.

1-2 της Hyundai μέσα στην Ιαπωνία

Ο Neuville να ξεκίνησε την τελευταία μέρα του αγώνα έχοντας προβάδισμα 4 δευτερόλεπτων από τον Evans, ωστόσο ήταν βέβαιο πως ο καιρός θα παίξει τον δικό του ρόλο στις τελευταίες Ε.Δ. O Neuville επέλεξε να πάρει μαζί του ελαστικά για βροχή σε αντίθεση με τον Evans, o οποίος πήρε μαζί σου μόνο 4άδες μαλακών και σκληρών ελαστικών. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Καταστροφή για τον Evans, εύκολα ο Neuville

Αρχικά φάνηκε πως ο Evans είχε κάνει την καλύτερη επιλογή, φτάνοντας πολύ κοντά στον Neuville, δυστυχώς για αυτόν όμως, μια λάθος συνεννόηση με τον συνοδηγό του είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα από τα ελαστικά του και να χάσει 1 λεπτό και 30 δεύτερα. Η βροχή τελικά ήρθε προς το τέλος της σημερινής ημέρας αλλά ο Neuville ήταν ήδη πολύ μπροστά και έτσι δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη στην Ιαπωνία 1+ λεπτό μπροστά από τον Tanak, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Hyundai μέσα στο σπίτι της Toyota. 

Την τρίτη θέση στο ράλλυ της πατρίδας του πήρε ο Takamoto Katsuta με Toyota ενώ 12,3 δευτερόλεπτα πίσω του βρέθηκε ο Ogier. Ο Evans τελικά κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση μπροστά από τον Greensmith της M-Sport Ford. 

Τι έγινε στο WRC2

Στο WRC2, ο Munster ήταν αυτός που πήρε τη νίκη, έχοντας πίσω του τον Suninen, όμως το πρωτάθλημα κατέληξε στον Lindholm. O πρώην οδηγός της Formula 1 Heikki Kovalainen συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα στο ντεμπούτο του στο WRC. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
citroen