Rally Κροατίας: Κυρίαρχος με διαφορά ο Rovanpera
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rally Κροατίας: Κυρίαρχος με διαφορά ο Rovanpera

1.944 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2022)

Έχοντας χτίσει μια διαφορά πάνω από 1 λεπτό από τον δεύτερο Thierry Neuville, ο Kalle Rovanpera ηγείται της κατάταξης στο Ράλλυ Κροατίας. Ατύχημα και εγκατάλειψη για τον Adrien Fourmaux, καταστροφικό ξεκίνημα για τον Esapekka Lappi.

Πρώτος με διαφορά ο Rovanpera με Toyota Yaris

Το WRC επανεκκινεί μετά από διάλειμμα διάρκειας 54 ημερών, από το Ράλλυ Σουηδίας, μεταφέροντας τη δράση στην Κροατία, που αποτελεί και τον πρώτο πλήρως ασφάλτινο αγώνα της χρονιάς και περιλαμβάνει 20 ειδικές διαδρομές μήκους 292 χιλιομέτρων.

Στις πρώτες 8 ειδικές διαδρομές της βροχερής και ομιχλώδους Κροατίας, ο Kalle Rovanpera έχει δείξει τον καλύτερο του εαυτό κρατώντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα, ενώ κέρδισε τις έξι από αυτές. Παράλληλα, κάποιες ατυχίες των αντιπάλων του τον βοήθησαν να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας, άνω του ενός λεπτού (1:04.00), που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τον νεαρό Φινλανδό.

Στο κατόπι του Rovanpera βρίσκεται από την αρχή ο Thierry Neuville με Hyundai i20, ωστόσο ο Βέλγος αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα με το i20 και μαζί με τον συνοδηγό του Martijn Wyaeghe αναγκάστηκαν να σπρώξουν το αγωνιστικό τους στο service park. Πέρα από το ότι εξαντλήθηκαν οι δυνάμεις τους, επειδή καθυστέρησαν 4 λεπτά να φτάσουν στον έλεγχο, δέχθηκαν ποινή 40 δλ..



Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με τον Ott Tanak (Hyundai i20) που ακολουθεί μια σταθερή πορεία στην Κροατία, όντας 19,3 δλ. πίσω από τον τον ομόσταβλό του, Neuville, τον οποίο κατάφερε να περάσε στην 6η ε.δ. αλλά ο τελευταίος ανέκαμψε και πήρε εκ νέου τη δεύτερη θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Γκαντέμικη η Κροατία από την πρώτη ειδική

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για πολλά πληρώματα από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή. Ο Gus Greensmith είχε μια άτυχη στιγμή στην 1η ε.δ. και προσάραξε το Ford Puma σε ένα ανηφορικό χωμάτινο τμήμα εκτός δρόμου. Παρόμοια τύχη είχε και ο Esapekka Lappi που βρήκε με τον μπροστά δεξί τροχό έναν μεγάλο βράχο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου, καταστρέφοντας την ανάρτηση του Yaris. Ο Elfyn Evans ξεκίνησε και αυτός με το... αριστερό, αφού είχε κλατάρισμα στον μπροστινό αριστερό τροχό στην 1η ειδική και έμεινε πολύ πίσω. Την μεγαλύτερη καταστροφή ωστόσο μπορεί να πει ότι βίωσε ο Adrien Fourmaux, που λίγο μετά την εκκίνηση της 3ης ειδικής έχασε τον έλεγχο του Ford Puma και κατέληξε, αφού πρώτα γκρέμισε έναν φράχτη, στον κήπο ενός σπιτιού.

Κλείνοντας, η δράση συνεχίζεται αύριο με 8 συνολικά ειδικές διαδρομές, ενώ το φινάλε του Ράλλυ Κροατίας θα γραφτεί την Κυριακή του Πάσχα, με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 54,5 χλμ.. 
 

Η προσωρινή κατάταξη του Ράλλυ Κροατίας μετά την 8η ε.δ.


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
citroen