Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: O Rovanpera πήρε τον τίτλο και το ρεκόρ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: O Rovanpera πήρε τον τίτλο και το ρεκόρ

4.560 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2022)

Ο Rovanpera κυριάρχησε στη Νέα Ζηλανδία και πήρε τη νίκη που του εξασφάλισε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από μόλις τρεις σεζόν στο WRC. Έγινε επίσης ο πρώτος Φιλανδός πρωταθλητής μετά από 20 χρόνια και τον Gronholm.

O Rovanpera έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία

Σε ηλικία 22 ετών και μίας ημέρας, ο Kalle Rovanpera έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του WRC που παίρνει τον τίτλο - συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Colin McRae, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο το 1995 σε ηλικία 27 ετών και 89 ημερών.
 
Ο Rovanpera έχτισε ισχυρό προβάδισμα το Σάββατο, οδήγησε ταχύτατα στις 4 τελευταίες διαδρομές με χαλίκι της Κυριακής και τέλειωσε το Wolf Power Stage όπως αρμόζει σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Toyota να κάνει το 1-2 με τον Rovanpera πρώτο, τον Ogier δεύτερο στα 34,6 δευτερόλεπτα και τον απογοητευμένο Tanak τρίτο σχεδόν 50 δευτερόλεπτα πίσω του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πήρε τίτλο στην τρίτη του χρονιά στο WRC

Αυτή η σεζόν μπορεί να ήταν μόλις η τρίτη χρονιά του Rovanperä στο WRC αλλά αποδείχθηκε εξαιρετική. Μετά από ένα ασταθές ξεκίνημα στο εναρκτήριο ράλι του Μόντε Κάρλο, ο Φινλανδός έκανε χατ-τρικ νικών στη Σουηδία, την Κροατία και την Πορτογαλία που ακολούθησαν. Στην Σαρδηνία χρειάστηκε να ανοίξει τον δρόμο για τους υπολοίπους και κατετάγη 5ος αλλά στην συνέχεια θριάμβευσε σε Κένυα και Εσθονία πριν πάρει την δεύτερη θέση στην πατρίδα του και επεκτείνει το προβάδισμά του. Σε Βέλγιο και Ακρόπολις δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε, όμως η σημερινή νίκη του στη Νέα Ζηλανδία του έδωσε μαθηματικά τον τίτλο αφού βρίσκεται μπροστά από τον δεύτερο Tanak στην κατάταξη με 64 βαθμούς διαφορά, ενώ απομένουν μόνο δύο αγώνες.

Ο πρώτος Φιλανδός πρωταθλητής μετά από 20 χρόνια

«Είναι μεγάλη ανακούφιση μετά από μια τόσο καλή σεζόν και επιτέλους είμαστε εδώ», είπε o Rovanpera. O Jari-Matti Latvala - επικεφαλής της ομάδας της Toyota Gazoo Racing - τόνισε τη σημασία του να έχουμε έναν Φινλανδό πρωταθλητή μετά από 20 χρόνια ( ο Grönholm πήρε τον τίτλο το 2002): «Κατά κάποιο τρόπο θα ήθελα να κλάψω, αλλά δεν μπορώ να κλάψω εδώ», είπε. «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχει κάνει ο Kalle. Πρώτα απ 'όλα, είναι εκπληκτικό για έναν 22χρονο να σπάει όλα τα ρεκόρ και να παίρνει τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, είναι τόσο σημαντικό για τη Φινλανδία γιατί έχουν περάσει 20 χρόνια και αυτό είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι τόσο ευγνώμων που το έκανε ο Kalle - είναι ένας υπερήρωας».

Συνέχεια του άρθρου >>>
OPEL NEA MONTELA
test center