Rosberg: «Σωστή η ποινή στον Vettel»

2.639 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2019)

Τα βέλη του στον πιλότο της Ferrari έριξε ο Nico Rosberg σχετικά με το συμβάν που έγινε στον Καναδά.

Tην άποψή του πως ο Vettel έπρεπε πράγματι να πάρει ποινή γιατί επανήλθε στην αγωνιστική γραμμή μη τηρώντας τον κανονισμό ασφαλείας και ότι ο Γερμανός ήταν «ασεβής» απέναντι στους αγωνοδίκες εξέφρασε ο Nico Rosberg.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016 δήλωσε για το συμβάν: «Θέλω παρά πολύ να τα πηγαίνει καλά ο Vettel και να έχουμε μια πολύ καλή μάχη με τον Hamilton για το πρωτάθλημα. Υποστήριζα τον Vettel και θα ήθελα πάρα πολύ να τον δω να τα πηγαίνει καλά αλλά πάλι είδαμε πως όταν έχει μεγάλη πίεση και έχει κοντά του τον Lewis, o Vettel κάνει λάθη. Και έκανε πάλι λάθος
 
Ο Rosberg στην ουσία δεν δέχεται ότι ο Vettel δεν είχε έλεγχο του μονοθεσίου του και θεωρεί πως αν ήθελε θα μπορούσε να αφήσει χώρο στον Hamilton. Είπε συγκεκριμένα: «O Vettel ούρλιαζε πως είχε γρασίδι στα ελαστικά του και δεν είχε τον έλεγχο. Ναι αλλά ο Lewis ήταν εκεί, ο κανονισμός λέει πως όταν βγαίνεις εκτός πίστας, τότε πρέπει να επιστρέφεις με ασφάλεια. Ο Vettel θα μπορούσε να αφήσει εύκολα πιο πολύ χώρο στον Lewis, ειδικά όταν αυτός άρχισε να φρενάρει αλλά δεν το έκανε.»

Στην συνέχεια o Rosberg θέλησε να αναλύσει την θέση του Hamilton στο συμβάν λέγοντας: «O Lewis θα μπορούσε να πέσει πάνω στον τοίχο ή στον Vettel αν δεν είχε πατήσει φρένο. Eίναι ξεκάθαρο, αυτός είναι ο κανονισμός. Η ποινή ήταν δίκαιη».

Τέλος, θα μπορούσε να πει κανείς πως τα βέλη του στράφηκαν κατευθείαν πάνω στον πιλότο της Ferrari για τον οποίο είπε: «Πιστεύει πως πάντα έχει δίκιο και θέλει να κατηγορεί τους άλλους. Απλά χάνει την συγκέντρωση του σε τέτοιες στιγμές και δεν τα καταφέρνει καλά. Δεν ήταν ωραίο αυτό που είδα. Και όλες αυτές οι χειρονομίες και οι δηλώσεις μετά τον αγώνα… αποκάλεσε τους αγωνοδίκες «τυφλούς», όλα αυτά δεν ήταν απαραίτητα».
 

Mercedes
moto