Σκληρή κριτική στον Vettel από τον ιταλικό Τύπο

4.656 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Σκληρή κριτική για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια ασκεί ο ιταλικός Τύπος στον Sebastian Vettel μετά και το τελευταίο του λάθος στον αγώνα του Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα ιταλικά μέσα φαίνεται πως έχουν ταχθεί στο πλευρό του νεαρού Charles Lerclerc που κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο μετά από μια σκληρή μάχη με τον Verstappen αλλά αντίθετα κριτικάρουν τον Γερμανό τέσσερις φορές πρωταθλητή για το λάθος του να πέσει πάνω στον Ολλανδό καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τον αγώνα του.

Η Gazzettaa dello Sport έγραψε πως «η Ferrari έχει νέο ηγέτη» υποστηρίζοντας πως ο Leclerc «είναι μαχητικός και γεμάτος ενέργεια και έχει κατακτήσει τις καρδιές των φίλων της Ferrari», την ίδια στιγμή που ο Vettel χαρακτηρίζεται ως «καταστροφικός για μια ακόμη φορά», συμπληρώνοντας πως «έχει δείξει πως δεν είναι ο οδηγός που θέλει η Ferrari. Kάτι δεν λειτουργεί σωστά πλέον».

Από την πλευρά της η Corriere della Sera αναφέρει πως «ο Vettel έχασε την ψυχραιμία του ξανά την ίδια στιγμή που ο νεαρός Lerclerc κερδίζει ολοένα και περισσότερο πρεστίζ» ενώ η La Repubblica προσθέτει: «Για πολύ καιρό, ο Vettel δεν δείχνει πως είναι ένας 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ενώ ο Leclerc ψηφίστηκε Οδηγός της Ημέρας». Τέλος, η La Stampa σημείωσε: «Maranello, έχουμε πρόβλημα. Σαν ένας μεγαλύτερος αδερφός ο Βinotto προστατεύει τον Vettel αλλά η κρίση στους οδηγούς δεν τελειώνει ποτέ.»

Ο David Coulthard παρομοίωσε τα προβλήματα του Vettel με τους τελευταίους αγώνες του Michael Schumacher στην F1 λέγοντας: «Στο τέλος της καριέρας του, ο Michael άρχισε να πέφτει πάνω σε άλλα μονοθέσια και στο τέλος κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά».
 

Hyundai
vw