2 φωτογραφίες »

Στην Αυστρία η πρεμιέρα της Formula 1

2.822 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2020)

Το σχέδιο της Formula 1 αυτή την στιγμή προβλέπει την έναρξη της σεζόν στις αρχές Ιουλίου στην Αυστρία και ένα καλεντάρι αποτελούμενο από 15 έως 18 αγώνες.


Προς τις 5 Ιουλίου και το Grand Prix της Aυστρίας προσανατολίζονται τα πλάνα της Formula 1 για να γίνει η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος ενώ γίνεται λόγος πως το καλεντάρι θα περιλαμβάνει από 15 έως 18 αγώνες.

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες που θα γίνουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές ενώ η σεζόν θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες στο Μπαχρέιν και στο Aμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο.

Ο CEO της F1, Casey Carey δήλωσε σχετικά: «Aν και υπήρχαν αναφορές πως ο αγώνας στην Γαλλία στα τέλη Ιουλίου δεν θα γίνει, είμαστε όλο και πιο σίγουροι πως τα πλάνα μας θα πραγματοποιηθούν και η σεζόν θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Στοχεύουμε να ξεκινήσουμε στην Ευρώπη από τον Ιούλιο με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Αυστρία. Έπειτα θα πάμε στην Ασία και την Αμερική και στην συνέχεια θα κλείσουμε την σεζόν σε Μπαχρέιν και Αμπου Ντάμπι. Θα δημοσιεύσουμε το επίσημο καλεντάρι όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Ο Carey έχει συχνή επαφή με όλες τις ομάδες όπως και με την FIA σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της διοργάνωσης. «Η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μας και για αυτό θα προχωρήσουμε όταν έχουμε ασφαλείς ενδείξεις ότι θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι συμβεί»
 

peugeot
citroen