Στην F1 το Silverstone

3.196 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2019)

Η Liberty Media κατέληξε τελικά σε συμφωνία με την διοίκηση του Silverstone και έτσι η ιστορική πίστα δεν θα βγει από το καλεντάρι.


Σε συμφωνία ήρθαν τελικά η διοίκηση του Silverstone με την Liberty Media για την παραμονή της πίστας στο καλεντάρι της F1 παρά τις έντονες διαφωνίες που υπήρχαν στις διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2017 όταν οι υπεύθυνοι της πίστας αποφάσισαν να κάνουν χρήση ενός όρου που είχαν στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει η πίστα με την Formula 1, ο οποίος τους επέτρεπε να σπάσουν την συμφωνία που είχαν με το πρωτάθλημα μέχρι και την σεζόν του 2026. Ο λόγος είναι ότι έπρεπε να πληρώσουν στην διοργανώτρια αρχή 5% περισσότερα χρήματα με το συνολικό αντίτιμο να ξεπερνά τα 26 εκατομμύρια λίρες.

Χθες ωστόσο, ο CEO της F1 Chase Carey, ο διευθυντής της πίστας Stuart Pringle και ο ιδιοκτήτης της John Grant ανακοίνωσαν πως επετεύχθη μια συμφωνία που θα κρατήσει το Silverstone στο καλεντάρι για τα επόμενα 5 χρόνια. Ο Carey δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που το Βρετανικό Grand Prix θα μείνει στο καλεντάρι για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Πάντα το λέγαμε, εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, πρέπει να διατηρήσουμε τους ιστορικούς αγώνες σαν το Silverstone στη Μεγάλη Βρετανία που βρίσκονται στην καρδιά του αθλήματος από την αρχή του το 1950.»

Η νέα συμφωνία λέγεται πως προβλέπει την πραγματοποίηση επίσημων δοκιμών κατά την διάρκεια της χρονιάς στην πίστα. Την προηγούμενη σεζόν, το βρετανικό Grand Prix σημείωσε την περισσότερη προσέλευση από κάθε άλλον αγώνα με 340.000 θεατές συνολικά, με τους 140.000 από αυτούς να αφορούν τον αγώνα της Κυριακής.
 

peugeot
NISSAN