Στην Ferrari μέχρι το 2024 ο Leclerc

4.840 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2019)

Oι δύο πλευρές ανανέωσαν την συνεργασία τους και θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα 5 χρόνια.

Tην ανανέωση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν Ferrari και Lerclerc κάτι που σημαίνει πως ο Μονεγάσκος πιλότος θα τρέχει για την Scuderia μέχρι το τέλος της σεζόν του 2024. Ο Leclerc ήρθε από την Alfa Romeo στην Ferrari αλλά ανήκει από μικρός στην οικογένεια της ομάδας.

Η χρόνια που μόλις τελείωσε τον βρήκε να σημειώνει 7 pole-position, τις περισσότερες από κάθε άλλον πιλότο φέτος, ενώ πέτυχε και την πρώτη νίκη της χρονιάς για την Scuderia στο GP του Βελγίου.

Ο Leclerc δήλωσε σχετικά με την εξέλιξη αυτή: «Eίμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην ομάδα. Το να οδηγώ για την κορυφαία ομάδα στην Formula 1 ήταν όνειρο για μένα πέρυσι. Δεν μπορώ να περιμένω να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον και να αρχίσει η επόμενη χρονιά.»

Aπό την δική του πλευρά, το αφεντικό της ομάδας της Ferrari, κ. Mattia Binotto δήλωσε: «Όσο περνούσαν οι αγώνες, η επιθυμία μας να επεκτείνουμε την συνεργασία μας με τον Charles μεγάλωνε και αυτή η απόφαση σημαίνει πως θα είναι μαζί μας για τις επόμενες 5 σεζόν. Ο Charles και η Scuderia έχουν κοινό μέλλον. Είμαι σίγουρος πως μαζί θα γράψουμε πολλές νέες σελίδες στην ιστορία της ομάδας.»

Ο παρτενέρ του Charles Leclerc στην Ferrari θα είναι ο Sebastian Vettel για ακόμη μια χρονιά. Στο τέλος ωστόσο του 2020, το συμβόλαιο του Γερμανού λήγει και οι φήμες για τις επόμενες κινήσεις της Ferrari έχουν φουντώσει.
 

Mercedes
test center