Στην Ferrari το 2023 ο Mick Schumacher;

2.843 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2020)

Ο γιος του Michael Schumacher θα κάνει το 2021 το ντεμπούτο του στην F1 και στην Ferrari περιμένουν πως θα τα πάει για να του δώσουν μια θέση στο μέλλον, πιθανότητα το 2023.


Το αφεντικό της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, περιμένει πως ο Mick Schumacher θα έχει μια δύσκολη πρώτη χρονιά στην Formula 1 με την Haas το 2021. Ο Mick, ο γιος του θρύλου της F1, Michael Schumacher, κέρδισε τον τίτλο στην Formula 2 φέτος και πήρε την προαγωγή για την Haas. Η αμερικάνικη ομάδα σημείωσε μόνο τρεις βαθμούς αυτή τη σεζόν και τερμάτισε στην ένατη θέση, πάνω μόνο από την Williams.

«Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για αυτόν στην αρχή», δήλωσε ο Binotto σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη, όταν ρωτήθηκε για το τι περιμένει από τον 21χρονο οδηγό της Ακαδημίας της Ferrari. «Αν κοιτάξω τι έκανε τόσο στην F2 όσο και στην F3, συνήθως τα πηγαίνει καλύτερα στη δεύτερη σεζόν του και όχι την πρώτη».

«Νομίζω ότι ο Mick μαθαίνει πολλά την πρώτη σεζόν και γίνεται πολύ δυνατός στο δεύτερο μισό της δεύτερης σεζόν. Γι αυτό πιστεύω ότι δύο χρονιές θα είναι σημαντικές για αυτόν. Αλλά ήδη στην δεύτερη χρονιά περιμένω να δω πρόοδο σε σύγκριση με την πρώτη» πρόσθεσε ο Mattia Binotto.

Η Ferrari έχει κρατήσει ανοιχτή την πιθανότητα ο Schumacher να αγωνιστεί μια μέρα για αυτήν, αλλά αυτή την στιγμή έχει τον Charles Leclerc με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, ενώ με τον Ισπανό Carlos Sainz έχει υπογράψει διετή συνεργασία.

 «Η Ferrari Driver Academy δεν δημιουργήθηκε για να παράγει οδηγούς για την Formula 1, αλλά τον επόμενο οδηγό για τη Ferrari. Αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς αλλά υπάρχουν πιθανότητες να δούμε τον Mick στα κόκκινα το 2023» κατέληξε το αφεντικό της Ferrari.
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN