Στην Monza μέχρι το 2024

2.948 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2019)

Ο «Ναός της Ταχύτητας» θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καλεντάρι τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Σε συμφωνία για να βρίσκεται η Monza στο καλεντάρι του πρωταθλήματος μέχρι και το 2024 ήρθαν η Formula 1 και το Automobile Club dΆItalia (ACI).

Στην Μοnza πραγματοποιείται το Ιταλικό GP από το 1950 μέχρι και σήμερα χωρίς καμία παύση. Ο CEO της F1, Chase Carey δήλωσε σχετικά: «Eίμαστε πολύ χαρούμενοι που επήλθε συμφωνία για να παραμείνει το ιταλικό GP στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος μέχρι τουλάχιστον το 2024. Είναι ένα από τα τέσσερα GP που φιλοξένησαν το πρωτάθλημα του 1950 και βρίσκονται ακόμα στο πρόγραμμα των αγώνων και μαζί με το Βρετανικό GP, είναι το μόνο στο οποίο γίνονται αγώνες κάθε χρόνο από τότε. Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού όταν «ακούν» Μοnza σκέφτονται στην ιστορία, την ταχύτητα και το πάθος.»

Το ρεκόρ υψηλότερη μέσης ταχύτητας ανήκει στον Michael Schumacher από το 2003 με 247,585 χιλιόμετρα/ώρα ενώ το ρεκόρ με τον ταχύτερο χρόνο σε έναν γύρο ανήκει από πέρυσι στον Kimi Raikkonen με μέση ταχύτητα τα 265,587 χλμ./ώρα.

Φέτος, χάρη στην δύναμη του κινητήρα της Ferrari, η ιταλική ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε πέρυσι τον Hamilton να πάρει μια σπουδαία νίκη. Η καταπόνηση των ελαστικών και ο «άστατος» καιρός λέγεται πως θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο αυτό το Σαββατοκύριακο.
 

peugeot
vw