2 φωτογραφίες »

Το «24 Hours of Le Mans Virtual» αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις 13 Ιουνίου το εικονικό Le Mans (+vid)

3.166 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2020)

Μπορεί πολλοί αγώνες να έχουν ματαιωθεί, ωστόσο ο 24ωρος αγώνας του Le mans θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 13 Ιουνίου. Όχι, δεν μιλάμε για τον πραγματικό, αλλά για τον αντίστοιχο αγώνα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.


Το «24 Hours of Le Mans Virtual» αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα συγκεντρώσει από κοινού επαγγελματίες οδηγούς αγώνων αλλά και επαγγελματίες παίκτες που ειδικεύονται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια esports. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι CO, FIA WEC και Motorsport Games και ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το παιχνίδι rFactor 2.
 
Κάθε ομάδα θα αποτελείται από τέσσερις οδηγούς που πρέπει να αποτελούνται από τουλάχιστον δύο επαγγελματίες οδηγούς και όχι περισσότερους από δύο επαγγελματίες παίκτες ηλεκτρονικών. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται θα είναι οχήματα κατηγορίας LMP2 και GTE και όλες οι ομάδες θα είναι ελεύθερες να δημιουργήσουν το δικό τους αυτοκίνητο και ομάδα.
 
Το πολύ 50 αυτοκίνητα θα αγωνιστούν στο συγκεκριμένο εικονικό αγώνα, ο οποίος για να γίνει ακόμα πιο ρεαλιστικός θα περιλαμβάνει μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, φυσικά οδήγηση ημέρα και νύχτα, ανεφοδιασμό και αλλαγή ελαστικών. Πιθανότατα θα υπάρξουν ζημιές που θα μπορούν να αποκατασταθούν στα πιτς ενώ θα υπάρχει και ο επικεφαλής του αγώνα για να επιβλέπει την ομαλή διεξαγωγή και την τήρηση των κανόνων από όλους τους συμμετέχοντες.
 
Όπως και το πραγματικό Le Mans, οι αλλαγές οδηγού θα είναι υποχρεωτικές με τον ελάχιστο χρόνο οδήγησης σε ολόκληρο το γεγονός να είναι 4 ώρες για κάθε οδηγό. Κανένας οδηγός δεν θα επιτρέπεται να οδηγεί για περισσότερες από 7 ώρες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πραγματικός αγώνας του Le Mans έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου.
 
Δείτε ένα συγκριτικό βίντεο μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού Le Mans.
 

Hyundai
OPEL