• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το ένα και μοναδικό αποκλειστικό μοντέλο θα συμμετάσχει στην κατηγορία Exhibition και πίσω από το τιμόνι του θα καθίσει ο Randy Pobst.

Tο Pikes Peak ξεκινά την Κυριακή 30 Ιουνίου και η διαδρομή περιλαμβάνει 156 στροφές.

Στο Pikes Peak η Dodge

Διαβάστηκε από 1841 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/6/2019
 

Η Dodge προχώρησε στην αποκάλυψη του Charger SRT Hellcat Widebody, ωστόσο παράλληλα γνωστοποίησε πως το αποκλειστικό πρωτότυπο Charger SRT Hellcat Widebody Concept θα δώσει τη μάχη του στον αγώνα ανάβασης του Pikes Peak.

Το ένα και μοναδικό αποκλειστικό μοντέλο θα συμμετάσχει στην κατηγορία Exhibition και πίσω από το τιμόνι του θα καθίσει ο Randy Pobst.
 
Σύμφωνα με όσα είπε η Dodge το αγωνιστικό μοντέλο θα πάρει ισχύ από ένα ειδικά διαμορφωμένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα V8 6,2 λίτρων. Ταυτόχρονα η μάρκα το εξόπλισε με ένα αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης, αμορτισέρ Bilstein, ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ανάρτησης, ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά Toyo Proxes RR. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε ένα roll cage προδιαγραφών της FIA, αγωνιστικό κάθισμα, και ένα προστατευτικό της δεξαμενής καυσίμου.
 
Εκτός από της αλλαγές υπάρχουν και τα κοινά στοιχεία με το μη αγωνιστικό Charger SRT Hellcat Widebody. Οι εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες (μπροστά και πίσω αντίστοιχα) παραμένουν ως έχουν και στο μοντέλο παραγωγής, ενώ κοινό είναι και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Η ισχύς του Charger SRT Hellcat Widebody για το Pikes Peak δεν έγινε γνωστή ωστόσο στο στάνταρ μοντέλο ανέρχεται στους 717 ίππους και στα 881 Nm ροπής, που του επιτρέπει να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτά με τελική ταχύτητα τα 315 χλμ./ώρα.
 
Να θυμίσουμε πως το Pikes Peak ξεκινά την Κυριακή 30 Ιουνίου και η διαδρομή περιλαμβάνει 156 στροφές.