Ο απεσταλμένος του AutoΤρίτη, Παπαευσταθίου Γιώργος (κέντρο), έχοντας αριστερά του τον Γκεόργκι Σεμέλιν, επικεφαλή του γραφείου διοικητικής και εκτελεστικής αριστείας και δεξιά του τον Αντρέι Λαζάρεφ, Αρχιμηχανικό του εργοστασίου λιπαντικών.

Κατά την επίσκεψή μας στη μονάδα παραγωγής του Ομσκ, είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε μέσα στη γραμμή παραγωγής, ώστε να δούμε ιδίοις όμμασι τη διαδικασία πλήρωσης και συσκευασίας των λιπαντικών.

Οι άνθρωποι της Gazpromneft-Lubricants -κάτω από τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας πάντα- μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του εργοσασίου.

Το εργοστάσιο λιπαντικών στο Ομσκ της Σιβηρίας είναι η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Ρωσία.

Ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική διαδικασία των λιπαντικών.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ρωσίας

5.379 Επισκέψεις στο άρθρο

Το εργοστάσιο λιπαντικών στο Ομσκ της Σιβηρίας είναι η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Ρωσία. Η κατασκευή του εργοστασίου εκτελέστηκε σε δύο στάδια. Το 2012 τέθηκαν σε λειτουργία οι πρώτες εγκαταστάσεις συσκευασίας, αποθήκευσης πρώτων υλών και τελικών προϊόντων μαζί με ένα πάρκο δεξαμενών. Στο δεύτερο στάδιο των εργασιών κατασκευής, που έλαβε χώρα το 2014 τέθηκε σε λειτουργία η διαδικασία της ανάμειξης, πλήρωσης και συσκευασίας των λιπαντικών. Μάλιστα αυτή τη στιγμή η μονάδα παρέχει τη δυνατότητα να συσκευαστούν περισσότερα από 350 προϊόντα και την ταυτόχρονη αποθήκευση 10.000 τόνων προϊόντων. 

Στα άδυτα της μονάδας παραγωγής
Κατά την επίσκεψή μας στη μονάδα παραγωγής του Ομσκ, στην παγωμένη Σιβηρία, είχαμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε σε διάφορα μέρη εντός του εργοστασίου, ενώ παράλληλα ξεναγηθήκαμε μέσα στη μονάδα πλήρωσης, συσκευασίας και αποθήκευσης λιπαντικών.

Οι άνθρωποι της Gazpromneft-Lubricants –κάτω από τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας πάντα- αρχικά μας εξήγησαν πως γίνεται ο έλεγχος της παραγωγής, μέσα από το control-room του εργοστασίου, πριν μας οδηγήσουν μέσα στη γραμμή παραγωγής, ώστε να δούμε ιδίοις όμμασι τη διαδικασία.

«Τετ-α-τετ» με τη γραμμή παραγωγής
Αρχικά να πούμε ότι πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα, κάτι που φαινόταν από τα ολοκαίνουρια μηχανήματα και τον εξοπλισμό. Εκεί γίνεται η παραγωγή των συσκευασιών, τα οποία περνούν από αυστηρό έλεγχο, τόσο από ηλεκτρονικά μέσα, όσο και από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο είναι παρών σε κάθε φάση της διαδικασίας. Εδώ να αναφέρουνε πως όσες συσκευασίες κριθούν ακατάλληλες, δεν πετιούνται, αλλά ανακυκλώνονται ώστε να ξαναχρησιμοποιηθούν. 

Αφού λοιπόν διαμορφωθούν οι συσκευασίες, σειρά έχει η πλήρωση τους με τα λιπαντικά, τα οποία ελέγχονται εξονυχιστικά ώστε να περιέχουν την ακριβή ποσότητα και κατόπιν η εμφιάλωσή τους. Το τελικό στάδιο της συσκευασίας περιλαμβάνει την τοποθέτηση της ετικέτας και κατόπιν τη μεταφορά προς τους αποθηκευτικούς χώρους. 

Info
Η Gazpromneft-Lubricants διαθέτει το δικό της εργαστήριο, το οποίο διαθέτει σύστημα τεχνικής 
υποστήριξης πλήρους κύκλου για τα προϊόντα της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει αξιολόγηση και δοκιμή λιπαντικών πριν την εφαρμογή, καθώς και εξέταση και ανάλυση καταστάσεων κατά τη χρήση. Παράλληλα στο εργαστήριο πραγματοποιείται ανάλυση των λιπαντικών που χρησιμοποιήθηκαν σε off-road αγωνιστικά.

Η μονάδα παραγωγής στο Ομσκ της Σιβηρίας έχει συνολική έκταση, όσο τέσσερις φορές το Μονακό, ενώ συνολικό μήκος των δρόμων μέσα στις εγκαταστάσεις ξεπερνούν τα 160 χλμ.!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
4green