«Σχεδόν» εδώ η νέα Mercedes-AMG SL

«Σχεδόν» εδώ η νέα Mercedes-AMG SL

2.563 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2021)

Η Mercedes-AMG δημοσίευσε άλλο ένα βίντεο της SL πριν την αυριανή της παρουσίαση, αυξάνοντας το ενδιαφέρον και την ανυπομονησία μας. Ο αναμενόμενος αντικαταστάτης της AMG GT Convertible είναι ήδη εδώ, με την 28η Οκτωβρίου να αποτελεί την ημέρα για το μεγάλο της ντεμπούτο.

Με βίντεο πριν την επίσημη παρουσίαση

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο βίντεο που «ανέβηκε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας, το γερμανικό roadster εμφανίζεται χωρίς τα ρούχα του καμουφλάζ, δίνοντάς μας μια κλεφτή ματιά στο αιχμηρό design και στις αθλητικές γραμμές του αμαξώματος.  Το νέο roadster θα έχει 2+2 χαρακτήρα και υφασμάτινη οροφή, αφήνοντας στο παρελθόν τις βαριές μεταλλικές αναδιπλούμενες οροφές που έπιαναν περισσότερο χώρο.

Έμπνευση από τον θρύλο 300SL

Σχεδιαστικά, η Mercedes έχει δηλώσει ότι, η νέα SL έχει εμπνευστεί από την αρχική θρυλική 300 SL. Η γρίλια που φοράει το μοντέλο είναι η μάσκα Panamericana της AMG, ενώ στο πίσω μέρος, το μάτι πέφτει πάνω στα τριγωνικά φωτιστικά σώματα που είναι εμπνευσμένα από τα ολοκαίνουρια μοντέλα της φίρμας και τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Πιο ασφαλές και «στριφτερό»

Η νέα SL είναι ξεκάθαρα ένα μοντέλο που έχει εξελιχθεί από το μηδέν και δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του GT. Η Mercedes αναφέρει πως είναι η πρώτη SL με τετρακίνηση και υπόσχεται πως έχει «φτιαχτεί» με βάση τα δικά της πρότυπα ασφαλείας, που ξεπερνούν αυτά που ορίζονται από τον νόμο. Το αμάξωμα του καινούργιου roadster ζυγίζει μόλις 270 κιλά, χωρίς βέβαια τις πόρτες, το πορτμπαγκάζ, το καπό και λοιπά πρόσθετα μέρη. Η AMG υποστηρίζει πως θα είναι πιο άκαμπτο με χαμηλό κέντρο βάρους, προσφέροντας καλύτερα κρατήματα στο δρόμο.

Επιδόσεις που φτάνουν τους 820 ίππους και 1.400Nm ροπής

Στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες το πρωτότυπο εμφανίστηκε να έχει και μια θύρα φόρτισης στο πίσω μέρος, παρόμοια με αυτή της AMG GT 63 S E Performance, γεγονός που σημαίνει πως μια ηλεκτροκίνητη SL δεν είναι μακριά. Οι φήμες κάνουν λόγο για επιδόσεις με 820 ίππους και 1.400Nm ροπής, που αν ισχύουν θα είναι ο πιο δυνατός κινητήρα παραγωγής της Mercedes μέχρι να βγει το One το 2022.

Ωραίο το roadster, αλλά μήπως και εσείς ανυπομονείτε για την κουπέ έκδοση να ανταγωνίζεται τα άλλα supercars;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda