Hyundai Kona diesel και Skoda Kamiq CNG: Αξίζουν ως μεταχειρισμένα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Kona diesel και Skoda Kamiq CNG: Αξίζουν ως μεταχειρισμένα

11.228 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2023)

Τόσο το πετρελαιοκίνητο Hyundai Kona, όσο και το Skoda Kamiq με φυσικό αέριο είναι αξιόπιστα και απροβλημάτιστα, χωρίς αναφορές για συνηθισμένες βλάβες στους κινητήρες τους.


Το Kona των 136 ίππων έχει μέση κατανάλωση 5,8 λτ/100 χλμ και το Kamiq με τα 90 άλογα «καίει» 5 kg CNG/100 χλμ. Αν λάβουμε υπόψη μας τις τρέχουσες τιμές 1,74 ευρώ/λτ και 1,362 ευρώ/kg για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αντίστοιχα, οι καταναλώσεις μεταφράζονται σε 10 ευρώ/100 χλμ για το Hyundai Kona και σε 6,8 ευρώ/100 χλμ για το Skoda Kamiq.

Όσον αφορά στις φθορές, αμφότερα τα μοντέλα διατηρούνται καλά στο πέρασμα του χρόνου. Το Hyundai Kona είχε διανύσει 70.000 χιλιόμετρα και το Skoda Kamiq 100.000 χιλιόμετρα, και στις δύο περιπτώσεις έχριζαν αλλαγής οι δίσκοι των φρένων.



Περνώντας στο εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων, παρατηρήθηκαν λίγες γρατζουνιές σε ορισμένα πλαστικά του Skoda. Παρόλα αυτά, υπενθυμίζουμε πως οι φθορές στα μηχανικά μέρη και στις καμπίνες των οχημάτων εξαρτώνται σε κάποιο βαθμό από την προσεκτική ή μη χρήση των προηγούμενων κατόχων.

Στον τομέα της ευρυχωρίας, το Skoda Kamiq έχει 9,7 και 4,5 εκατοστά περισσότερο «αέρα»  για τα πόδια και τα κεφάλια των πίσω επιβατών αντίστοιχα, ωστόσο η δεξαμενή του φυσικού αερίου που βρίσκεται τοποθετημένη στο πορτ-μπαγκάζ στερεί λίτρα από το χώρο αποσκευών. Ως εκ τούτου το Hyundai Kona υπερτερεί στη συγκεκριμένη μέτρηση με 83 λίτρα παραπάνω.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Hyundai Kona diesel VS Skoda Kamiq CNG
Σελίδα 2Hyundai Kona diesel: Μεταχειρισμένα κοστίζουν γύρω στα 20.000 ευρώ
Σελίδα 3Skoda Kamig G-TEC με φυσικό αέριο: Οι τιμές των μεταχειρισμένων κυμαίνονται στα 21.000 ευρώ
Σελίδα 4Hyundai Kona diesel και Skoda Kamiq CNG: Αξίζουν ως μεταχειρισμένα
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL