2 φωτογραφίες »

Το νέο Golf επικοινωνεί με τα άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο σε ακτίνα έως και 800 μέτρα και σε προειδοποιεί εφόσον διακρίνει μια επικίνδυνη κατάσταση.

Συστήματα που μαθαίνουν μέσω τεχνητής νοημοσύνης

23.512 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένα στοιχείο που συναρπάζει στα δύο συστήματα είναι η ικανότητα του λογισµικού να µαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοηµοσύνη.

Το «MBUX» της A-Class μπορεί να εξατομικευθεί και να «εκπαιδευτεί» ώστε να προσαρμόζεται στα θέλω του οδηγού και να του προτείνει λύσεις. Το σύστηµα ενημερώνεται διαρκώς από τη διάδραση µε το χρήστη, δηµιουργώντας έτσι µια συναισθηματική σύνδεση µεταξύ τους. Μπορεί για παράδειγμα να «θυμάται» τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς ή και τις πιο πρόσφατες διαδρομές σας, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει την προσφορά σας κατανοώντας καλύτερα κάθε φορά που μιλάτε τι ακριβώς λέτε, ακόμα και αν προφέρεται λάθος κάποια λέξη.

Το Golf αντιδρά και αποκρίνεται στις εντολές του οδηγού αλλά προσαρμόζεται και ανάλογα με αυτές. Στην πλοήγηση, για παράδειγμα ο οδηγός μπορεί να δηλώσει ότι χρειάζεται επιπλέον και ανεφοδιασμό καυσίμου, οπότε το σύστημα θα αντιληφθεί την εντολή, θα αναζητήσει τα πλησιέστερα βενζινάδικα και θα τα προτείνει στην οθόνη. Παράλληλα, το λογισμικό του Composition Media μπορούν να διακρίνουν ακόμα και ανάμεσα στο ποιος μιλάει. Για παράδειγμα, το σύστημα αναγνωρίζει αν ο οδηγός ή ο συνοδηγός πει «I am cold» (κρυώνω) και ρυθμίζει αντίστοιχα μόνο τη θερμοκρασία γιΆ αυτόν.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda