4 φωτογραφίες »

Μπορείτε να χειριστείτε το MBUX της A-Class, το «Mercedes-Benz User» μέσω φωνής, αφής, αλλά και το εύχρηστο touchpad στην κεντρική κονσόλα.

Με πολλές επιλογές χειρισμού, ξεχωρίζουν οι φωνητικές εντολές

23.506 Επισκέψεις στο άρθρο

Το «Mercedes-Benz User Experience» ή για συντομία «MBUX» προσφέρει στο χρήστη μέγιστη ελευθερία στο χρήστη να το χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει περισσότερο. Με αφή, από τα πλήκτρα του τιμονιού και την οθόνη, αλλά και το εύχρηστο touchpad στην κεντρική κονσόλα, κάνοντας χειρονομίες, ενεργοποιώντας επιλεγμένες λειτουργίες, μέσω του συστήματος εσωτερικής υποβοήθησης (ακόμα δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία) και μέσω φωνής. Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι το εντυπωσιακότερο, με το χρήση να αλληλεπιδρά με το MBUX του λέγοντας απλά «Hi Mercedes», όπως συµβαίνει µε την «Siri» της Apple ή «Google Αssistant» της Google. Μπορείς έτσι να ζητήσεις πληροφορίες από το σύστημα, ή απλώς να του πεις να κατεβάσει τη θερμοκρασία στον κλιματισμό, λέγοντας «κάνει ζέστη». Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να «επικοινωνήσεις» με το αυτοκίνητο και για την πλοήγηση και για άλλα ζητήματα, να ρωτήσεις «τι ώρα είναι;» κ.λπ..

Αντίστοιχα προηγμένο με της Mercedes είναι και το σύστημα φωνητικού ελέγχου (Voice Control) που διαθέτει το νέο Volkswagen Golf, το οποίο και αυτό με τη σειρά του μπορείτε να το ελέγξετε με χειρονομίες, από τα μπουτόν στο τιμόνι ή απευθείας μέσω της οθόνης. Το σύστημα ενεργοποιείται με τη φράση «Hello Volkswagen» ή πατώντας το κουμπί με τη φωνητική ένδειξη στο τιμόνι. Έτσι μπορείτε να χειρίζεστε μέσω φωνητικών εντολών το ηχοσύστημα, το τηλέφωνο, το σύστημα κλιματισμού και την πλοήγηση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον επιθυμητό σταθμό, την επιθυμητή καταχώριση διεύθυνσης ή τον επιθυμητό αριθμό κλήσης. Με το online Voice Control, το Golf σας, σάς καταλαβαίνει ακόμη καλύτερα.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center