• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Παρότι η Toyota έχει στα… ράφια της μικρού κυβισμού turbo βενζινοκινητήρα, αποφάσισε να φτιάξει έναν νέο, στη λογική του Rightsizing και του τι είναι καλύτερο για το μοντέλο.

Στα ενδότερα του νέου μοτέρ της Toyota

Διαβάστηκε από 32065 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/2/2018

Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές το έχουν ρίξει στο turbo, η Toyota επιμένει ατμοσφαιρικά. Και το κάνει, επειδή το έχει ψάξει… Αλλωστε, κινητήρα turbo βενζίνης μικρού κυβισμού έχει ήδη (βλ. Auris.) Όμως για το Yaris αποφάσισε να φτιάξει κάτι εντελώς νέο. Παρακάτω, λοιπόν, αναλύουμε τον νέο 1,5 Dual VVT-iE.

 
Θα αναρωτηθείτε ευλόγως: «Μα καλά στην εποχή του downsizing και των turbo, η Toyota αναπτύσσει καινούργιο κινητήρα ατμοσφαιρικό και όχι ιδιαίτερα χαμηλής χωρητικότητας;». Ας προσπαθήσουμε να ψηλαφίσουμε το συγκεκριμένο ερώτημα. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πολύ πρόσφατα, εν γένει οι Ιάπωνες κατασκευαστές συγκαταλέγονταν στους λίγους παγκοσμίως που επέμεναν στην εξέλιξη και παραγωγή κινητήρων φυσικής αναπνοής. Βέβαια, η ίδια η Toyota διαθέτει ήδη μερικούς υπερπληρωμένους κινητήρες βενζίνης όπως ο 1,2 Turbo και ο 2,0 Turbo που χρησιμοποιεί η Lexus. Γιατί όμως η Toyota αυξάνει τα κυβικά (ο κινητήρας που αντικαθιστά ο καινούργιος, ήταν 1.33 λίτρων) και επιμένει ατμοσφαιρικά; 

Έχει 111 άλογα και 136 Nm ροπή. Δεν είναι φτιαγμένος για υψηλές επιδόσεις, αλλά για υψηλές «αποδόσεις»!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Διομηδης

    Δεν καταλαβα που κολλαει οτι αλλοι προλαβαν να φτιαξουν 1.5 αρι κινητηρα νωριτερα;;;; το αρθρο αναφερεται στη λειτουργια του κινητήρα και ειδικοτερα στους ρυπους π εκπεμπει...και η toyota τα καταφερε 1η και καλυτερη απο ολες τις εταιρίες ως σημερα στο θεμα κινητηρα - αποδοση ρύπων . Οποτε ΑΚΥΡΟ που αναφερες vg

      29
  • vg

    Καλό το downsizing αλλά τα κυβικά είναι κυβικά. Και όσο και να σκούσουν κάποιοι σχολιαστές, κάποιες άλλες εταιρείες πρόλαβαν τα 1.5 λίτρα λιγάκι νωρίτερα από τους Ιάπωνες. Σορυ αλλά αυτό δεν αλλάζει. Κι επειδή είναι όλα και θέμα μάρκετινγκ, να γνωρίζετε ότι παίζει κι αυτό το ρόλο του στο τι θα ρίξεις στην αγορά. Δε μπορείς να κατεβαίνεις κόντρα σε μεγαλύτερα κυβικά σε ίδια κατηγορία αυτοκινήτου.

      1

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα