To Ford Focus Wagon, ειδικά στην έκδοση Active προσφέρει ένα υπερπλήρες πακέτο σε χώρους, δυνατότητες και σπορ αίσθηση.

Τα Station Wagon «αντέχουν»! Μήπως να αναθεωρήσεις κι εσύ;

4.466 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2019)

Τα Station Wagon διατηρούν πεισματικά το μερίδιο αγοράς τους και αποκτούν νέες προτάσεις για όλα τα γούστα. Εμείς γιατί εξακολουθούμε να μην τα θέλουμε;


Είναι αλήθεια πως η «επέλαση» των SUV/crossover έχει «πλήξει» πολλές κατηγορίες αυτοκινήτων έχοντας διαγράψει από τον αυτοκινητικό χάρτη τύπους αμαξώματος που είχαν ενδιαφέρον για διάφορους λόγους στο παρελθόν.

Τα Station Wagon είναι η μόνη κατηγορία που δεν επηρεάστηκε από τον «πόλεμο» αυτό, ενώ δείχνει να ακμάζει με την έλευση νέων μοντέλων και πιο ειδικών προτάσεων. Μάλιστα η τάση της αγοράς δείχνει πως έχασαν μόνον ένα 3% σε πωλήσεις από το 2000 έως το 2016, ενώ από εκεί και μετά παρουσιάζουν μικρή αλλά σταθερή άνοδο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η κατηγορία αυτή αποκτά συνεχώς νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις, αρκετές εκ των οποίων ενσωματώνουν και crossover στοιχεία. Προσφέρουν δηλαδή ότι και ένα SUV απλά κάθεσαι χαμηλότερα. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το κλασικό οικογενειακό Station Wagon έχει δώσει τη θέση του και σε προτάσεις που έχουν ξεχωριστό αισθητικό χαρακτήρα, σε άλλες με πιο σπορ διάθεση και σε άλλες με περιπετειώδη χαρακτηριστικά, ενώ όλες παραμένουν το Α και το Ω όσον αφορά στους χώρους.

Πιο ειδικά, τα Station Wagon εκτός από τους μεγάλους χώρους τους, μπορούν να προσφέρουν άνεση, επιδόσεις και πολυτέλεια, ενώ πλέον έχουν και σπορ γονίδια ή τουλάχιστον ανταποκρίνονται στις σπορ αναζητήσεις του οδηγού τους, καλύτερα από τα αντίστοιχα SUV. Και αν χρειαστεί υπάρχουν εκδόσεις τους που μπορούν να πάνε όπου και τα SUV.

Στην Ελλάδα το Station Wagon είναι και παραμένει μια παρεξηγημένη όμως κατηγορία. Δεν πείθεται ο Έλληνας από τα πανέμορφα Audi Avant, τις elegance εκδόσεις Touring της BMW και Estate της Mercedes, δεν τον κερδίζει το εξαιρετικό Focus S/W και η Active έκδοση αυτού ούτε τα αντίστοιχα Volvo Cross Country.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι «κόλλημα» έχουμε με τα Station Wagon και δεν θέλουμε να τα βάλουμε στη ζωή μας;

Mercedes
KIA