«Ταξιδεύει» στην Πορτογαλία η Formula 1 και το 2021

1.728 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2021)

Η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου φιλοξένησε πέρυσι αγώνα F1 για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια και κατάφερε να πείσει την διοργανώτρια αρχή να γίνει ξανά εκεί ο φετινός τρίτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Toν προηγούμενο μήνα, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να γίνει ένας αγώνας στην Πορτογαλία και τώρα είναι σε θέση να ανακοινώνει πως η πίστα του Portimao θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στις 2 Μαΐου.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο, η Formula 1 επέστρεψε στην Πορτογαλία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, με τον Lewis Hamilton να αναδεικνύεται νικητής και τους Bottas και Verstappen να συμπληρώνουν τις άλλες θέσεις στο βάθρο. Στις θέσεις των θεατών βρέθηκαν 27.000 άνθρωποι, γεγονός που ευχαρίστησε τους διοργανωτές.

Ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και CEO της Formula 1 δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επισκεφτούμε ξανά το Portimao, μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε ο περσινός αγώνας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και την κυβέρνηση της χώρας για την επιμονή και την δουλειά τους. Ξεκινάμε την νέα σεζόν, γνωρίζοντας πως μπορούμε να προσφέρουμε ασφαλείς και συναρπαστικούς αγώνες στους αμέτρητους φίλους της Formula 1. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε και φέτος τους θεατές με κάποιον ασφαλή τρόπο και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Η Rita Marques, η γραμματέας Τουρισμού της Πορτογαλίας πρόσθεσε: «Το να φιλοξενούμε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις στη χώρα είναι σημαντικό για την εικόνα μας και για αυτό περιμένουμε με ανυπομονησία της επιστροφή της F1 στην χώρα μας».
 

DEH PASXA
test center