Test: Auris 1,4 D-4D
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Test: Auris 1,4 D-4D

80.672 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2016)

Η ανανεωμένη έκδοση του πετρελαιοκίνητου Toyota Auris μαζί με την φρεσκαρισμένη εικόνα και τα βελτιωμένα οδικά χαρακτηριστικά φέρνει και το πρώτο ζητούμενο για τον αγοραστή σήμερα, που είναι φυσικά η ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Στα γρήγορα:• Κοστίζει 18.140 ευρώ• Είναι 1,4 turbodiesel με 90 άλογα• Καίει 3,5 λτ./100 χλμ.• Δεν πληρώνει τέλη
Στα πλαίσια της ανανέωσης της δεύτερης γενιάς Toyota Auris και της σημαντικής αναβάθμισης της γκάμας των κινητήρων, η πετρελαιοκίνητη έκδοση 1,4 D-4D δεν θα μπορούσε να λείπει από το παιχνίδι. Η έκδοση αυτή έγινε γνωστή για τις εξαιρετικές της επιδόσεις στην οικονομία καυσίμου ήδη από την προ ανανέωσης έκδοση, μιας και εμφάνιζε μέση εργοστασιακή κατανάλωση 3,8 λτ./ 100 χλμ. με την αντίστοιχη της δοκιμής μας να είναι 5,5 λτ./100 χλμ. Μάλιστα στις ειδικές δοκιμές του auto Τρίτη το Auris 1,4 D-4D κατάφερε μια από τις καλύτερες επιδόσεις στα μικρομεσαία χάτσμπακ, αφού με 5,0 λτ./ 100 χλμ. κατανάλωση ταξιδεύει με 137 χλμ./ώρα. Σήμερα έρχεται στα χέρια μας η ανανεωμένη πετρελαιοκίνητη έκδοση, που υπόσχεται ακόμη καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της κατανάλωσης και όχι μόνο. 
Με φρεσκαρισμένο lookΤίποτα στην φρεσκαρισμένη εξωτερική εικόνα του ανανεωμένουAuris δεν δηλώνει τον diesel χαρακτήρα του. Η ανανέωση στο Auris, που διατηρεί φυσικά τις βασικές σχεδιαστικές αρχές της φιλοσοφίας keen look & under priority, έδωσε έναν πιο έντονο τόνο δυναμισμού στην συνολική του εικόνα. Οι νέοι προφυλακτήρες τόνισαν το πλάτος του αμαξώματος και αύξησαν το συνολικό μήκος κατά 55 χλστ. (4.330 χλστ. πλέον). Τα νέα εμπρός φώτα, που εφάπτονται στη μάσκα με το φιλέτο χρωμίου, η κεραία σε σχήμα ουράς καρχαρία και η γρίλια, που εκτείνεται πια από άκρη σε άκρη, κάνουν το Auris να δείχνει πιο επιθετικό. Πίσω, οι ανακλαστήρες έχουν μεταφερθεί στα άκρα του προφυλακτήρα και τα φώτα χρησιμοποιούν λάμπες LED όπως και στα φώτα ημέρας, ενώ η πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση (Lounge) έχει full-LED εμπρός φανάρια. Η βασική έκδοση Live δεν διαθέτει ζάντες αλουμινίου.
Από 18.140 ευρώΤα 18.140 ευρώ, που κοστίζει η βασική έκδοση Live με απόσυρση (στάνταρ το Start&Stop), προσφέρουν πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας (μεταξύ άλλων ESP και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, 7 αερόσακοι), ενώ οι μόνες ελλείψεις στον εξοπλισμό άνεσης είναι ουσιαστικά τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και οι ζάντες αλουμινίου. Η τιμή αυτή είναι ανταγωνιστική με τα δεδομένα της κατηγορίας. Πάντως το πακέτο επωφελείται της 6ετούς εγγύησης (3+3) μηχανικών μερών της Toyota. Η έκδοση Active είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένη (ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, Toyota Touch με οθόνη 7 ιντσών και στάνταρ πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφαλείας Toyota Safety Sense). 

Ο αναβαθμισμένος 1.400άρης diesel κινητήρας του Auris έχει επαρκή δύναμη και είναι ιδιαίτερα οικονομικός σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Ο αναβαθμισμένος 1.400άρης diesel κινητήρας του Auris έχει επαρκή δύναμη και είναι ιδιαίτερα οικονομικός σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center