Απεβίωσε ο Paolo Pininfarina

3.022 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2024)
Απεβίωσε ο Paolo Pininfarina
2 Φωτογραφίες »

- Ήταν εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας
- Είχε δουλέψει για τις GM, Honda και Cadillac
- Η Pininfarina έχει σχεδιάσει πάνω από 600 μοντέλα
- Υποστήριζε με πάθος την ιστορία της εταιρείας

Ήταν εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Μία εκ των πιο ιστορικών προσωπικοτήτων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και μέλος μιας οικογένειας με σπουδαία παρουσία στον χώρο, απεβίωσε. Ο λόγος για τον Paolo Pininfarina, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα 65 του έτη στο Τορίνο, υπό την παρουσία της μητέρας, της συζύγου και των παιδιών του. Ο Pininfarina υπήρξε πρόεδρος του ομώνυμου ομίλου και δίχως υπερβολή, πέρασε όλη του την ζωή στον χώρο της αυτοκίνησης και του σχεδιασμού.

Είχε δουλέψει για τις GM, Honda και Cadillac

Ο Pininfarina γεννήθηκε στο Τορίνο στις 28 Αυγούστου του 1958. Μέλος της διάσημης ιταλικής οικογένειας (ο παππούς του Battista, ήταν ο ιδρυτής του ιστορικού οίκου σχεδιασμού αυτοκινήτων Carrozzeria Pinin Farina το 1930), υπήρξε μηχανικός και βιομηχανικός σχεδιαστής. Ειδίκευσή του ήταν ο σχεδιασμός επίπλων και ο αρχιτεκτονικός, ναυτικός και αεροναυτικός σχεδιασμός. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, ο Paolo εργάστηκε για λογαριασμό των GM, Honda και Cadillac, ενώ  το 1982, ανέλαβε πόστο στην οικογενειακή επιχείρηση.


H Battista Pininfarina
2 Φωτογραφίες »

H Battista Pininfarina

Η Pininfarina έχει σχεδιάσει πάνω από 600 μοντέλα

Τον Αύγουστο του 2008, έπειτα από το δυστύχημα που είχε ο αδελφός του Andrea, οδηγώντας μια Vespa λίγο έξω από τα γραφεία της εταιρείας, ο Paolo ανέλαβε καθήκοντα προέδρου. Eίχε λάβει τη διάκριση «ιταλική προσωπικότητα της χρονιάς» το 2011 από τη Γαλλία, ενώ υπήρξε και αντιπρόεδρος της ASI (Automotoclub Storico Italiano) έως το 2023. Η Pininfarina είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό πάνω από 600 αυτοκινήτων, πολλές εξ αυτών να είναι Ferrari (μια συνεργασία που εκκίνησε το 1951). Φημολογείται ότι το αγαπημένο του αυτοκίνητο ήταν η Battista Pininfarina, το ηλεκτρικό supercar που η εταιρεία δημιούργησε προς τιμήν του παππού του.

Υποστήριζε με πάθος την ιστορία της εταιρείας

Σε δηλώσεις του για τον αδόκητο χαμό του Pininfarina, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Silvio Angori, δήλωσε: «Είμαστε όλοι εξαιρετικά ευγνώμονες στο πρόσωπο του Pininfarina για την συμβολή του στην εταιρεία και το γεγονός ότι πάντα υποστήριζε με πάθος την ιστορία και την εταιρική μας ταυτότητα – τόσο όσον αφορά το στυλ όσο και τις ηθικές και επιλογές».

DEH PASXA
skoda