• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τι κάνει ένα λάδι στον κινητήρα; Τον ψύχει και τον λιπαίνει.

Τι άλλαξε και αντέχουν τα λάδια 30.000 χλμ;

Διαβάστηκε από 29133 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/2/2019
 

Εσείς κατά πόσο πιστεύετε ότι τα λάδια σήμερα μπορεί να αντέξουν και για 30.000 χλμ. χωρίς αλλαγή; Πόσο ρισκάρετε τη ζωή του κινητήρα σας με βάση την εμπιστοσύνη σας σε αυτό τον ισχυρισμό;

Τι κάνει ένα λάδι στον κινητήρα; Τον ψύχει και τον λιπαίνει. Και οι δύο αυτές λειτουργίες είναι εξίσου σημαντικές και ας ξεχνάμε την πρώτη πιο συχνά από ότι πρέπει. Για να μπορεί να κάνει το λάδι τη δουλειά του πρέπει να μπορεί να μπει ανάμεσα σε μέταλλα που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, πρέπει να είναι τόσο λεπτό όσο είναι η απόσταση των μετάλλων, αλλά όχι πιο χοντρό ώστε να τα σπρώχνει μακριά το ένα από το άλλο και να αυξάνει τις ανοχές, δημιουργώντας κενά.

Που σημαίνει πως το λάδι πρέπει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του να διατηρεί τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά όπως την πρώτη μέρα, δηλαδή το ίδιο ιξώδες, το πόσο ρευστό είναι. Όμως το λάδι μέσα στον κινητήρα δεν περνάει καλά. Ζεσταίνεται και κρυώνει σε κάθε κύκλο λειτουργίας της μηχανής ενώ στην πορεία μαζεύει και όλα τα ρινίσματα και την καπνιά του κινητήρα, ουσίες που του αλλάζουν τη σύσταση και τα χαρακτηριστικά του.
Πόσο μπορεί να βασιστεί κανείς στο φίλτρο; Πόσο καιρό μπορεί το φίλτρο να αφαιρεί αυτά τα στοιχεία και να επαναφέρει το λάδι στην αρχική του κατάσταση;

Μέχρι πριν από 20 χρόνια τα λάδια των κινητήρων, ακόμη κι έτσι, άντεχαν σχετικά εύκολα. Με την προσθήκη του τούρμπο, τις υψηλές θερμοκρασίες του και τις ελάχιστες ανοχές, οι απαιτήσεις στα λάδια έγιναν ακόμη μεγαλύτερες.

Ακόμη πιο πολύπλοκη έγινε η δουλειά του λαδιού λόγω των νέων υλικών του μοτέρ. Εκεί που κάποτε υπήρχε μόνο χυτοσίδηρος, τώρα έχουμε αλουμινένια πιστόνια και κεφαλές, ελατήρια από χρώμιο και υδροχιτώνια, μπρούτζινες βάσεις βαλβίδων και βαλβίδες από νικέλιο. Ακόμη πιο εξωτικά υλικά όπως μαγνήσιο και άλλα κράματα υπάρχουν επίσης σε πολλά μοτέρ.
Πράγμα που σημαίνει πως εκτός από τα άλλα χαρακτηριστικά του λαδιού, πρέπει να είναι και ουδέτερο, σε όλη του τη ζωή, και να μην αντιδρά, το ίδιο ή ότι περιέχει μέσα του, με αυτά τα μέταλλα ώστε να μην διαβρώνονται.

Οι κατασκευαστές λαδιών ισχυρίζονται πως η εξέλιξη στα λιπαντικά της τελευταίας δεκαετίας είναι ραγδαία και πως σήμερα τα λάδια διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους, αναλόγως του κινητήρα, μέχρι και 30.000 χλμ.

Εσείς το πιστεύετε; Και τελικά τι κάνετε; Τα αλλάζετε στην ώρα τους; Νωρίτερα; Ή όποτε νομίζετε εσείς;

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια

To νέο Οpel Corsa σε GSi & ΟPC εκδόσεις

Επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με Renault η FCA

Ηλεκτρικό το A8;

Το κάθισμα του Nurburgring από τη Recaro

Η κίνηση στους δρόμους

Εξαγορά της FCA από τη Renault;

Αποκλειστικό: Νέα Mercedes EQA

Honda CR-V vs Peugeot 5008

Δοκιμή: Nissan Qashqai diesel με 150 PS

Ρόπαλο & σπασμένα τζάμια μέχρι που...

Νίκη-άθλος του Hamilton στο Μονακό

Τριπλάσια εγγύηση και 2.000 στην τσέπη ή VW T-Cross;

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

RENAULT: CLIO Dynamic.Η πλουσιότερη έκδοση CLIO με 12.980€

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 31 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »