Οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν τι σημαίνει ακριβώς η κάθε κίνηση των τροχονόμων, ώστε να πράττουν ανάλογα.

Ξέρεις τι δείχνει ο τροχονόμος ή απλά ακολουθείς τον μπροστινό;

9.191 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν πετύχεις στο δρόμο τροχονόμο, ξέρεις τι σημαίνει η κάθε κίνησή του, ή πας στο περίπου με ότι κατάλαβες;

Μην ξεχνάτε πως σε κάθε περίπτωση αυτοί που χρησιμοποιούν τις οδούς υποχρεούνται να συμμορφώνονται αμέσως με τις υποδείξεις και τα σήματα που δίνουν οι τροχονόμοι όταν ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Τι σημαίνουν οι κινήσεις του τροχονόμου
Bραχίονας υψωμένος κατακόρυφα σημαίνει: «Προσοχή, διακοπή πορείας» για όλους που χρησιμοποιούν την οδό, από όλες τις κατευθύνσεις, πλην των οδηγών οι οποίοι δεν μπορούν να διακόψουν την πορεία του οχήματός τους αμέσως και ασφαλώς. Aν το σήμα αυτό δίνεται σε οδικό κόμβο, δεν απαιτείται τα οχήματα που βρίσκονται στον κόμβο να διακόψουν την πορεία τους.

Bραχίονας ή βραχίονες τεντωμένοι οριζόντια σημαίνει: «Διακοπή πορείας» για όλους που χρησιμοποιούν την οδό και πλησιάζουν από οποιαδήποτε κατεύθυνση, η οποία διέρχεται κάθετα προς την οριζόμενη με τον τεντωμένο βραχίονα ή βραχίονες κατεύθυνση. Ο τροχονόμος που ρυθμίζει τη κυκλοφορία μπορεί, αφού δώσει το σήμα αυτό, να κατεβάσει το βραχίονα ή τους βραχίονές του. H στάση αυτή σημαίνει ομοίως «διακοπή πορείας» γιΆ αυτούς που κινούνται κατά μέτωπο και από πίσω από τον τροχονόμο. 

Kίνηση του χεριού προς κάποια κατεύθυνση σημαίνει: «Κίνηση των οχημάτων προς την υποδεικνυόμενη κατεύθυνση». 

Kινούμενο ερυθρό φως σημαίνει: «Διακοπή πορείας» γιΆ αυτούς που χρησιμοποιούν την οδό προς τους οποίους κατευθύνεται το φως. 

Πρώτα ο τροχονόμος
Οι τροχονόμοι, όταν οι ανάγκες της κυκλοφορίας το απαιτούν, μπορούν να επιβάλλουν επιτάχυνση ή επιβράδυνση της κυκλοφορίας ως και διακοπή ή αλλαγή πορείας οχημάτων ή πεζών.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
NISSAN