Το Skoda Vision GT είναι ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο για πίστα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Skoda Vision GT είναι ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο για πίστα

1.783 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2022)

Το Skoda Vision GT έρχεται ως το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Skoda, τιμώντας το 1100 OHC του 1957, την ώρα που ακολουθεί τα χνάρια των μονοθέσιων της Formula E!

Με έμπνευση από το 1100 OHC

Τα τελευταία χρόνια, η Skoda συνηθίζει να εκσυγχρονίζει ορισμένα από τα κλασικά της μοντέλα, παρουσιάζοντας σκίτσα που δημιουργήθηκαν από την ομάδα σχεδιασμού που διαθέτει. Το τελευταίο μοντέλο που έδωσε έμπνευση στους σχεδιαστές της τσεχικής φίρμας είναι το 1100 OHC, ένα σπορ αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε το 1957 και παρήχθη μόνο σε πέντε μονάδες, τρεις spider και  δύο κουπέ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μονοθέσιο για πίστα

Σήμερα λοιπόν η Skoda αποκάλυψε τα σκίτσα της νέας της δουλειάς, παρουσιάζοντας το Vision GT. Το μοντέλο επί της ουσίας αποτελεί ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο για χρήση σε πίστα. Οροφή δεν υπάρχει, ενώ ο σχεδιασμός του είναι υπερβολικά αιχμηρός. Το τελευταίο χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την έντονη κόκκινη βαφή και το κοντό παρμπρίζ κάνει ακόμα πιο έντονη την παρουσία του Vision GT. Το τιμόνι είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ σύμφωνα με τη Skoda υπάρχει και head-up display που προβάλλει πληροφορίες απευθείας στη μάσκα του κράνους του οδηγού!

Με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης

Μπορεί να μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ουσιαστικά υπάρχει μόνο σε σκίτσα, όμως οι άνθρωποι της Skoda το έχουν φανταστεί με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, χωρίς φυσικά να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία επιδόσεων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center