Η Skoda ξαναζωντάνεψε το πιο σπάνιο αγωνιστικό μοντέλο της
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Skoda ξαναζωντάνεψε το πιο σπάνιο αγωνιστικό μοντέλο της

2.205 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2022)

Το πιο σπάνιο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ αποκατέστησε η Skoda με σκοπό να γιορτάσει την 120η επέτειο του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού.

120 χρόνια ζωής γιορτάζει το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Skoda

Κατά τη διάρκεια της ζωής της η Skoda αποτέλεσε μία από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά αυτοκινητοβιομηχανίες του σοβιετικού μπλοκ. Το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε καταφέρει να γράψει τις δικές του επιτυχίες και λόγω της 120ης επετείου του η μάρκα πήρε την απόφαση να αποκαταστήσει ένα από τα πιο σπάνια σπορ αυτοκίνητά της. Ο λόγος για το 1100 OHC Coupe.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μόνο δύο μονάδες παρήγαγε η Skoda

Στην πραγματικότητα η Skoda παρήγαγε μόνο δύο μονάδες του σπορ κουπέ που προοριζόταν για χρήση σε αγώνες, με την καριέρα τους να διαρκεί περίπου δύο χρόνια μεταξύ 1960 και 1962. Περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα, και τα δύο αυτοκίνητα πωλήθηκαν σε ιδιώτες όταν τα κουπέ δεν επιτρέπονταν να αγωνιστούν λόγω αλλαγών στους κανονισμούς. Αμφότερα τα οχήματα καταστράφηκαν σε ατυχήματα, ωστόσο, η Skoda τα περισυνέλεξε και προχώρησε στην ανακατασκευή ενός εξ αυτών.

Δύσκολη διαδικασία η ανακατασκευή του

Η ανακατασκευή του 1100 OHC Coupe ήταν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία που ξεκίνησε το 2015 με την ανακαίνιση ολόκληρου του πλαισίου, μαζί με ένα πρόσφατα ανακατασκευασμένο ψυγείο, ρεζερβουάρ καυσίμου και άλλα εξαρτήματα. Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένα από τα αρχικά μηχανικά εξαρτήματα είχαν πολύ μικρή φθορά και χρησιμοποιήθηκαν στο ανακαινισμένο αυτοκίνητο. Η Skoda αναφέρει ότι το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας αποκατάστασης ήταν το σώμα από αλουμίνιο. Συνέχεια του άρθρου >>>
MERCEDES NEW RANGE
KIA